Oljna ogrščica in ozimna žita

Oljna ogrščica in ozimna žita

JSKS, Zbornica svetuje, Poljedelstvo  | 
Oljna ogrščica in ozimna žita

Izvedba 2. dognojevanja v oljni ogrščici in pomen gnojenja z žveplom in borom ter drugimi mikroelementi pri prehrani oljne ogrščice in ozimnih žit

Kljub trenutno nekoliko nižjim temperaturam tal in ozračja po zadnji ohladitvi, bo posebej posevke oljne ogrščice potrebno drugič dognojiti z dušikom, saj je ta sedaj pred fazo intenzivne rasti listne mase, ki je zelo pomembna za doseganje visokih pridelkov. Oljna ogrščica ima zelo globok koreninski sistem in lahko počrpa dušik tudi iz globljih plasti tal. Ker obstaja nevarnost, da se je nekaj dušika dodanega pri prvem dognojevanju oljne ogrščice po 15. februarju ali začetku marca, posebej dodanega v amonijski ali amidni obliki,  izgubil v ozračje, za bolj natančno določitev potreb za drugo dognojevanje opraviti analizo mineralnega dušika v tleh z izvedbo hitrih talnih testov.

Zakaj je pomembno drugo dognojevanje oljne ogrščice in ozimnih žit, pojasnjuje Draga Zadravec, specialistka za poljedelstvo, na KGZS - Zavodu Maribor. Strokovni nasvet si lahko preberete TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri