ODPOVED dogodka Podeželje v mestu – velika noč na podeželju

ODPOVED dogodka Podeželje v mestu – velika noč na podeželju

Sporočila za javnost, Trženje in promocija, Gospodarjenje  | 
ODPOVED dogodka Podeželje v mestu – velika noč na podeželju

Odpoved dogodka Podeželje v mestu – velika noč na podeželju, predvidenega za 4. april 2020, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Ključne besede: PVM

Z letom 2020 se začenja petnajsta sezona dogodkov Podeželje v mestu. Dogodki, ki so bili zasnovani z namenom iskanja tržnih poti, povezovanja mesta s podeželjem, predstavitvi kmetij ter prepoznavnosti ponudbe pridelkov in izdelkov slovenskega podeželja, so postali tradicionalni in vedno znova navdušijo s kulinariko, glasbo, plesom in vsem, kar odlikuje podeželsko tradicijo.

Že tradicionalno se Podeželje v mestu začne v soboto pred cvetno nedeljo na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Žal letos dogodek, predviden za soboto, 4. aprila, zaradi epidemiološke situacije ODPADE.

V letu 2020 s Podeželjem v mestu začenjamo v soboto, 5. septembra v Ljubljani, ko bo Pogačarjev trg v znamenju predstavitve kulinaričnih dobrot kmetij, ki kakovost izdelkov dokazujejo z zlatimi, srebrnimi in bronastimi priznanji Dobrote slovenskih kmetij. Predstavitev najboljših med odličnimi mlečnimi, mesnimi in krušnimi izdelki, kisom, suhim sadjem, sadnimi sokovi, vini, olji, žganji in marmeladami. Podeželje v mestu – Dobrote slovenskih kmetij in Rožni festival bo obogaten s poučnimi delavnicami ter nastopom etno vokalnih skupin.

Nadaljujemo v soboto, 19. septembra v Mariboru, kjer bo dogodek Podeželje v mestu Maribor potekal v sklopu Festivala Stare trte 2020. Na prehodu Grajskega trga in Trga svobode se bo okušalo, prodajalo, kupovalo, pelo in klepetalo. Predstavljale se bodo kmetije z odličnimi krušnimi, sadnimi, zelenjavnimi, mlečnimi in mesnimi izdelki dopolnilnih dejavnosti. Med njimi tudi izdelki, ki nosijo znake kakovosti ocenjevalne razstave Dobrote slovenskih kmetij. Odličja, ki zagotavljajo vrhunskost kulinaričnega izdelka kmetije. Dogajanje na Podeželju v mestu Maribor bo obogateno s kulturnim programom in pogovori z nadvse zanimivimi gospodarji kmetij.

In zaključujemo v soboto, 2. oktobra v Ljubljani na Pogačarjevem trgu, s Podeželjem v mestu – gremo na kmetijo. Dogajanje bo namenjeno predstavitvi turizma na kmetijah ter v Sloveniji gojenim sladkovodnim in morskim ribam ter školjkam. Ponujal bo pester nabor podeželske kulinarike, sveže pridelke in izdelke ter obilico možnosti za kramljanje s kmeticami in kmeti. Obogaten bo s poučnimi delavnicami, glasbenim ter kulinaričnim programom.

Nazaj

Prihajajoči dogodki