Od polnoči volilni molk

Od polnoči volilni molk

Delo organov KGZS  | 
Od polnoči volilni molk

Pred nedeljskim glasovanjem fizičnih oseb v organe KGZS se v soboto, 3. oktobra, ob 00.00 začenja volilni molk.

Med volilnim molkom je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju za eno listo oziroma enega od kandidatov. V skladu z Zakonom o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07, 103/07 - ZPolS-D, 105/08 - odl. US, 11/11, 28/11 - odl. US, 98/13, 8/15, 6/18 - odl. US) se za volilno kampanjo štejejo zlasti propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in propaganda z uporabo telekomunikacijskih storitev, plakatiranje in javni shodi v zvezi z volilno ali referendumsko kampanjo.

Volilna komisija KGZS je 5. septembra letos sprejela Pojasnilo v zvezi z volilnim molkom na volitvah v organe KGZS  (TUKAJ), v katerem pojasnjuje,  da se mora vsako javno nagovarjanje volivcev na volitvah KGZS zaključiti 2. oktobra 2020 ob 24h in da volilni molk velja do zaprtja volišč 4. oktobra 2020 ob 19h.

Hkrati volilna komisija poziva vse udeležene na volitvah v organe KGZS, da izvajajo korektno volilno kampanjo in da spoštujejo volilni molk. 

Vse morebitne kršitve se lahko prijavijo na volitve@kgzs.si.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri