Ocenjevanje senenih izdelkov kot izmenjava mnenj in predlogov

Ocenjevanje senenih izdelkov kot izmenjava mnenj in predlogov

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Prireja mleka, Govedoreja, Ekonomika in davki, Trženje in promocija, Živinoreja  | 
Foto: Tatjana Vrbošek Od leve proti desni: Andrejka Krt, Vanja Bajd Frelih, Klara Otoničar, Gabrijela Salobir, Irena Kos, Dominika Klavž

Foto: Tatjana Vrbošek Od leve proti desni: Andrejka Krt, Vanja Bajd Frelih, Klara Otoničar, Gabrijela Salobir, Irena Kos, Dominika Klavž

Na sedežu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije je danes potekalo ocenjevanje senenih izdelkov, ki se razvijajo v sklopu EIP projekta Seneno meso in mleko.

Ključne besede: Seneno, EIP, mleko, meso, sir

Gre za izdelke, ki se pripravljajo z namenom uživanja v javnih ustanovah, predvsem šolah in vrtcih. Zaradi razglasitve epidemije in zaprtja šol ocenjevanje s strani otrok še ni bilo izvedeno, so pa danes kakovost izdelkov, po sistemu senzoričnega ocenjevanja, preverili senzorsko usposobljeni specialisti Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Tako so bili danes ocenjeni testni vzorci senenih jogurtov Mlekarne Celea, sirov ekološke kmetije Kukenberger ter mesni izdelki ekološke kmetije Zadravec. »Ocenjevalna komisija je podala senzorično oceno in priporočila. Na to, kaj bodo o izdelkih povedali otroci, bomo še malo počakali. Upamo pa, da se bo stanje glede epidemije kmalu umirilo in z radovednostjo pričakujemo njihova mnenja,« je ob koncu današnjega ocenjevanja povedala vodja projekta Klara Otoničar.

Ob tem velja spomniti, da prireja senenega mleka in mesa predstavlja veliko priložnost za ohranitev in razvoj živinorejskih kmetij na območjih z omejenimi možnostmi pridelave. V sklopu EIP projekt Seneno meso in mleko, ki ga vodi Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, bo kmalu postavljena enotna shemo kakovosti in certificiranja za celotno Slovenijo, usklajena s pravili evropske skupne kmetijske politike. V zvezi s tem že poteka postopek pridobitve sheme kakovosti na Evropski komisiji.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri