Obvestilo za prejemnike pomoči po PKP

Obvestilo za prejemnike pomoči po PKP

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, Živinoreja, Rastlinska pridelava  | 
Obvestilo za prejemnike pomoči po PKP

Vsi, ki so prejeli pomoč po interventni zakonodaji (tako imenovani protikorona ali PKP ukrepi) in ki ne izpolnjujejo pogojev za prejem pomoči, morajo po navodilu FURS-a do 10. oktobra 2022 oddati Izjave o vračilu upravičenj prek sistema eDavki, s čimer se lahko izognejo nadzoru in globam.

Ključne besede: FURS, PKP, pomoč

Opozorilo velja tudi za kmete in kmetijska podjetja, saj so v ukrep vključene različne oblike pomoči, med drugim znižanje prispevkov in mesečni temeljni dohodek, do katerega so bili upravičeni tudi kmečki zavarovanci. Poleg tega so tu še pomoči iz naslova zaposlovanja (povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo in pomoč za financiranje regresa za letni dopust za leto 2021), ki so jih lahko koristili kmetje in kmetijska podjetja.

Več o samem pozivu TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Čebele , Sadjarstvo

VAROVANJE PESTROSTI OPRAŠEVALCEV V SADOVNJAKIH

26. 09. 2023 ob 07:00

Štire

Vabimo vas na demonstracijski projekt SKLOP E – sadjarstvo in opraševanje, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.