Obvestilo o začetku poročanja predelovalcev mleka med 1. in 20. januarjem

Obvestilo o začetku poročanja predelovalcev mleka med 1. in 20. januarjem

Prireja mleka, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Obvestilo o začetku poročanja predelovalcev mleka med 1. in 20. januarjem

Predelovalni obrati morajo posredovati poročila na ARSKTRP  

Ključne besede: prireja mleka, evidence, poročanje

 

Predelovalni obrati za mleko, ki so v letu 2018 odkupili 5.000 ton mleka ali manj, morajo do 20. januarja 2019 na ARSKTRP za leto 2018 poročati o:

  • količini odkupljenega mleka od pridelovalcev mleka iz Republike Slovenije oziroma prvih kupcev iz Republike Slovenije, 
  • količini prodanega surovega mleka slovenskega porekla zunaj Republike Slovenije in
  • predelani količini mleka slovenskega porekla.

Navedeno zahtevo določa drugi odstavek 6. člena Pravilnika o evidenci za sektor mleka in o tržno informacijskem sistemu za trg mleka in mlečnih izdelkov (Uradni list RS, št. 66/17).

Prav tako morajo predelovalni obrati, ki odkupujejo drugo mleko (kozje, ovčje,…), do 20. januarja 2019 poročati na ARSKTRP za leto 2018 tudi o:

  • količini odkupljenega drugega mleka od pridelovalcev mleka iz Republike Slovenije oziroma prvih kupcev iz Republike Slovenije, 
  • količini prodanega drugega mleka slovenskega porekla zunaj Republike Slovenije in
  • predelani količini drugega mleka slovenskega porekla.

Navedeno zahtevo določa tretji odstavek 6. člena Pravilnika o evidenci za sektor mleka in o tržno informacijskem sistemu za trg mleka in mlečnih izdelkov (Uradni list RS, št. 66/17).

Predelovalni obrati posredujejo poročila na ARSKTRP z vnosom podatkov v spletno aplikacijo POROČILNI SISTEM, ki se nahaja v sklopu E-kmetije.

Za dodatne informacije glede vnosa in oddaje poročil so vam na voljo navodila, ki se nahajajo TUKAJ

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.