OBVESTILO glede začasne prekinitve izvajanja osemenjevanja

OBVESTILO glede začasne prekinitve izvajanja osemenjevanja

Zbornica svetuje, Živinoreja  | 
OBVESTILO glede začasne prekinitve izvajanja osemenjevanja

Obveščamo rejke in rejce, da je Veterinarska zbornica Slovenije, 16. marca 2020 sprejela ukrep prenehanja izvajanja storitev osemenjevanja živali za obdobje treh tednov.

Ključne besede: Osemenjevanje

Na Veterinarski zbornici Slovenije pojasnjujejo, da je v času izrednih razmer zaradi izbruha epidemije in z namenom zagotavljanja izvajanja veterinarskih storitev, v izolacijo na domu ostala tretjina veterinarjev, ki bodo v primeru večje okužbe veterinarjev nadomestili svoje obolele kolege in zagotavljali izvajanje veterinarskih storitev.

Na ta način je omogočeno izvajanje nujnih veterinarskih storitev in preprečen razpad sistema delovanja veterinarske službe v Sloveniji.

Analiza nalog in dela veterinarske službe ob umiku tretjine veterinarjev v izolacijo na domu je pokazala, da je prekinitev izvajanja osemenjevanja živali najmanj škodljiv poseg v delo veterinarske službe, ki ne bo prinesel večje gospodarske škode rejkam in rejcem živali. Veterinarska zbornica Slovenije se na rejke in rejce obrača s prošnjo, da sprejmejo ta ukrep kot nujen.

V primeru, da bodo veterinarji na kmetiji opravljali druge veterinarske storitve, bodo na tej kmetiji, opravili tudi storitev osemenjevanja živali.

Po poteku treh tednov se bo storitev osemenjevanja živali ponovno pričela izvajati.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Trženje in promocija

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, perutninarstvo

30. 11. 2022 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na »Izvedba demonstracijskega projekta - Uporaba novejših tehnologij ohranjanja energije, zmanjševanje nastajanja plinov in izboljšanja dobrega počutja živali v perutninarski proizvodnji«, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri