OBVESTILO glede začasne prekinitve izvajanja osemenjevanja

OBVESTILO glede začasne prekinitve izvajanja osemenjevanja

Zbornica svetuje, Živinoreja  | 
OBVESTILO glede začasne prekinitve izvajanja osemenjevanja

Obveščamo rejke in rejce, da je Veterinarska zbornica Slovenije, 16. marca 2020 sprejela ukrep prenehanja izvajanja storitev osemenjevanja živali za obdobje treh tednov.

Ključne besede: Osemenjevanje

Na Veterinarski zbornici Slovenije pojasnjujejo, da je v času izrednih razmer zaradi izbruha epidemije in z namenom zagotavljanja izvajanja veterinarskih storitev, v izolacijo na domu ostala tretjina veterinarjev, ki bodo v primeru večje okužbe veterinarjev nadomestili svoje obolele kolege in zagotavljali izvajanje veterinarskih storitev.

Na ta način je omogočeno izvajanje nujnih veterinarskih storitev in preprečen razpad sistema delovanja veterinarske službe v Sloveniji.

Analiza nalog in dela veterinarske službe ob umiku tretjine veterinarjev v izolacijo na domu je pokazala, da je prekinitev izvajanja osemenjevanja živali najmanj škodljiv poseg v delo veterinarske službe, ki ne bo prinesel večje gospodarske škode rejkam in rejcem živali. Veterinarska zbornica Slovenije se na rejke in rejce obrača s prošnjo, da sprejmejo ta ukrep kot nujen.

V primeru, da bodo veterinarji na kmetiji opravljali druge veterinarske storitve, bodo na tej kmetiji, opravili tudi storitev osemenjevanja živali.

Po poteku treh tednov se bo storitev osemenjevanja živali ponovno pričela izvajati.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!