Obvarujmo paradižnik pred virusom

Obvarujmo paradižnik pred virusom

Zbornica svetuje, Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo, Izobraževanje, Obvestila za javnost, Zelenjadarstvo  | 
Paradižnik ogroža nov virus

Paradižnik ogroža nov virus

Predstavitev načrta izrednih ukrepov za virus rjave grbančavosti plodov paradižnika (ToBRFV)

Virus rjave grbančavosti plodov paradižnika (tomato brown rugose fruit virus, ToBRFV) je nov nevaren virus, ki ogroža pridelavo paradižnika in paprike.
V Evropski uniji je bil ta virus prvič potrjen konec leta 2018. Zaradi prenosa z okuženim semenom je bil do sedaj potrjen že v večini držav članic Evropske unije, med njimi tudi v Sloveniji.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je zaradi izbruhov ToBRFV v več državah članicah EU pristopila k pripravi načrta izrednih ukrepov v primeru uradne potrditve navzočnosti ali suma na ta virus.

Z namenom, da pridelovalce semena, sadik in plodov paradižnika in paprike podrobneje seznanimo s tem nevarnim virusom ter načrtom izrednih ukrepov, vas vabimo na predstavitev Načrta izrednih ukrepov za virus rjave grbančavosti plodov paradižnika (tomato brown rugose fruit virus - ToBRFV).

Predstavitev bo v ponedeljek, 4. aprila 2022 ob 10.00 uri preko spletne povezave (https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_R9HzJryfQ0upzzoA5MtI3A).

Vabilo s programom in navodilom za registracijo na dogodek je TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.