Objavljen Pravilnik o ekološki pridelavi

Objavljen Pravilnik o ekološki pridelavi

Ekološko kmetijstvo, Čebele, Živinoreja  | 
Objavljen Pravilnik o ekološki pridelavi

Novosti pri vezani reji in območjih za ekološko čebelarjenje  

Dne 16. 11. 2018 je bil v Uradnem listu RS objavljen Pravilnik o ekološki pridelavi in predelavi kmetijskih pridelkov oziroma živil, ki je začel veljati naslednji dan po objavi. Pravilnik po novem določa pravila glede izjeme za vezano rejo govedi pri manjših kmetijskih gospodarstvih (do 20 GVŽ).

Na podlagi 4. člena Pravilnika o ekološki pridelavi in predelavi kmetijskih pridelkov oziroma živil morajo po novem rejci govedi, ki želijo pridobiti dovoljenje za izjemo glede vezane reje govedi, vložiti vlogo na  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ažurirana je tudi karta neprimernih območij za ekološko čebelarjenje. Nekaj manjših sprememb je pri evidenci pridelovalcev in predelovalcev, ostale spremembe so pa bolj tehnične in redakcijske narave.

Dodatna informacija:

Vsi ekološki pridelovalci oziroma predelovalci, ki želite pridobiti finančno podporo za leto 2019, v okviru Programa razvoja podeželja za ukrep »Ekološko kmetovanje«, se morate prijaviti oziroma obnoviti prijavo v kontrolo ekološkega kmetovanja najpozneje do 31. decembra 2018 in sicer pri eni izmed pooblaščenih organizacij za kontrolo in certificiranje kmetijskih pridelkov ali živil.

PRAVILNIK

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.