Objavljen poziv k organiziranemu izlovu zimskih jat cipljev

Objavljen poziv k organiziranemu izlovu zimskih jat cipljev

Zbornica svetuje, Ostale rejne živali, Živinoreja, Gospodarjenje  | 
Objavljen poziv k organiziranemu izlovu zimskih jat cipljev

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je izdalo sklep o imenovanju vodje izlova zimskih jat cipljev v ribolovnih rezervatih v ribolovni sezoni 2022/2023. Ribolov zimskih jat cipljev poteka od 1. decembra 2022 do 30. aprila 2023.

Ključne besede: ribolov, ribiči, izlov cipljev, ribolovni rezervati

Za vodjo izlova zimskih jat cipljev v portoroškem in strunjanskem ribolovnem rezervatu je za leto 2022/23 imenovan Tomaž Petvar, za pomočnika vodje izlova Matjaž Radin. Več o tem v sklepu TUKAJ.

Organiziran ribolov zimskih jat cipljev je dolgoletna tradicija, za ohranjanje katere je nujna primerno organizirana skupina ribičev, ki ima svojega vodjo. Imetniki posebnega dovoljenja lahko lovijo le v organizirani skupini pod vodstvom vodje ribolova in ne kot posamezniki.

Udeleženec organiziranega ribolova pride na izlov s svojim plovilom, za katero je bilo izdano posebno dovoljenje. Dovoljenje za gospodarski ribolov se mora nanašati na ribiško plovilo, s katerim se vlagatelj prijavlja k organiziranemu ribolovu zimskih jat cipljev. Pogostost posameznih izlovov določa vodja ribolova, vendar največ deset izlovov. Izlov pomeni vsaka uporaba ribolovnega orodja v ribolovnih rezervatih.

Sklep o imenovanju vodje izlova zimskih jat cipljev v ribolovnih rezervatih v ribolovni sezoni 2022/2023 TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Prireja mleka , Dopolnilne dejavnosti , Izobraževanje

VABILO NA DEMONSTRACIJSKI PROJEKT - SENZORIČNA OCENA MLEČNIH IZDELKOV

07. 02. 2023 ob 08:00

KGZ Maribor

Vabimo vas na praktično delavnico z naslovom: »Izvedba demonstracijskega projekta - Senzorična ocena mlečnih izdelkov«, ki bo organizirana v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.