O prioritetah pri delu odbora v tem mandatu

O prioritetah pri delu odbora v tem mandatu

Delo organov KGZS, Strokovni odbori, Oljkarstvo, Rastlinska pridelava  | 
O prioritetah pri delu odbora v tem mandatu

Ustanovna seja strokovnega odbora za oljkarstvo pri KGZS

Ključne besede: strokovni odbori, oljkarstvo

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije je v torek, 18.5.2021, preko videokonference potekala konstitutivna seja Strokovnega odbora za oljkarstvo pri Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije. Konstitutivno sejo je do izvolitve predsednika vodil predsednik KGZS Roman Žveglič. Člani odbora v sestavi Avrelijo Bonin, Bogdana Brilj, Jože Klabjan, Danilo Markočič, Tina Markovič, Maja Podgornik, Kristijan Radikon, Gregor Ratoša in Danijel Stojković Kukulin so najprej izvolili predsednika odbora, ki je postal Danilo Markočič in podpredsednika odbora, ki je postal Avrelijo Bonin.  Strokovna tajnica odbora je Viljanka Vesel.

Odbor je v nadaljevanju obravnaval  prioritetne cilje v oljkarstvu za obdobje 2021 – 2027, ki so bili pripravljeni za sestanek na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, vendar še niso združeni v enoten dokument. Predstavili so jih dr. Maja Podgornik, Vojko Bizjak in Viljanka Vesel, ki jih bodo skupaj s predsednikom odbora združili in posredovali vsem članom v čim krajšem času, da ga bodo obravnavali na naslednji seji. Na seji je bilo dogovorjeno, da člani posredujejo svoje predloge za program dela odbora v desetih dneh, na podlagi katerega bo pripravljen program za obravnavo na naslednji seji. V nadaljevanju je bilo dogovorjeno, da se do sedaj predlagane ukrepe, ki nadomeščajo KOPOP iz prejšnjega obdobja, posreduje vsem članom in jih obravnava na naslednji seji.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Storitvene dejavnosti

Vabljeni Predstavitev bivanja starejših na kmetiji

24. 06. 2021 ob 10:00

Kmetija Grobelnik, Podvrh 39, Zabukovje...

Bivanje starejših na kmetiji je nova oblika zagotavljanja namestitve starejših oseb v domačem okolju. Gre za način celodnevne ali dnevne namestitve za tiste, ki želijo z različnimi aktivnostmi na podeželju zapolniti jesen življenja. Na drugi strani pa je odlična poslovna priložnost za kmetije, ki lahko z novo dopolnilno dejavnostjo pridobivajo dodatni prihodek. Še posebej je primerna za kmetije, katerih člani imajo veščine in sposobnosti dela s starejšimi, ranljivejšimi in znajo animirati starejše z aktivnostmi iz vsakdanjika na kmetiji.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri