O prenosu kmetije mladim

O prenosu kmetije mladim

Zbornica svetuje, Gospodarjenje  | 
Foto: Kmetija Pustotnik

Foto: Kmetija Pustotnik

Prenos vodenja na mlado generacijo je tudi na kmetijah izziv. Je pa pomladitev kmetijskih gospodarstev nujna, saj ima samo 4,6 odstotka kmetij v Sloveniji mladega gospodarja, druge vodijo stari kmeti. Menjava generacije na družinski kmetiji je enako pomembna kot pri družinskem podjetju.

Prihodnost kmetijstva sloni na mladih, zato bomo pri projektu Agrobiznisu 5. oktobra na dogodku Svetovalnica za kmete z naslovom »Prenos kmetije na mlado generacijo« pogledali, kako lahko stari gospodar brez travm preda kmetijo mladi naslednici ali nasledniku.

V sklopu dogodka, v sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine in KGZS, izvajamo anketo »Prenos kmetije na mlado generacijo«.

S tem namenom, torej dobre predstavitve stališč mladih kmetov in optimizacije PRENOSA KMETIJE, vas prosimo, da si vzamete 5-10 minut časa in odgovorite na vprašanja ter nam zaupate svoje predloge in pobude za izboljšavo. Anketa je na voljo na  povezavi: https://forms.gle/2FHrfNB5FUppB9No6

Vabimo vas, da se dogodka udeležite, kjer boste tudi izvedeli, kakšni so rezultati izvedene ankete.

Udeležba na dogodku je brezplačna, prijava pa obvezna.

Več o dogodku, ki bo 5. oktobra, na KGZS, Gospodinjska ulica 6, 1000 Ljubljana, si lahko preberete na spletni strani Svetovalnica za kmete: Prenos kmetije na mlado generacijo

Nazaj

Prihajajoči dogodki