Nujno obvestilo glede finančnega nadomestila za pridelovalce jabolk in hrušk

Nujno obvestilo glede finančnega nadomestila za pridelovalce jabolk in hrušk

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Sadjarstvo, Ekonomika in davki, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Foto Pexels

Foto Pexels

Objavljen je Odlok o finančnem nadomestilu pridelovalcem jabolk in hrušk zaradi visokih stroškov pridelave po agresiji Rusije proti Ukrajini. Opozorilo vsem, ki nameravate uveljavljati nadomestilo – v roku sedem dni po objavi odloka, morate imeti poravnane finančne obveznosti.

Ključne besede: finančno nadomestilo, pridelovalci, jabolka, hruške, odlok o finančnem nadomestilu

V Uradnem listu RS št. 64/2023 je bil 16.6.2023 na strani 16 in 17 objavljen Odlok o finančnem nadomestilu pridelovalcem jabolk in hrušk zaradi visokih stroškov pridelave po agresiji Rusije proti Ukrajini.

Opozarjamo na 3. člen odloka. Ta navaja, da mora imeti sedmi dan po uveljavitvi tega odloka pridelovalec poravnane obvezne dajatve in druge denarne nedavčne obveznosti v skladu z zakonom, ki ureja finančno upravo, v višini, ki presega 50 eurov.

Uradni list TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.