Nujna sprememba zakonodaje o agrarnih skupnostih

Nujna sprememba zakonodaje o agrarnih skupnostih

Zbornica svetuje, Delo organov KGZS, Stališča in pripombe, Ekonomika in davki, Zemljišča in gradnje, Pravo, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Gozdarstvo in lovstvo, Gospodarjenje  | 
Nujna sprememba zakonodaje o agrarnih skupnostih

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo za pripravo izhodišč za spremembo zakonodaje s področja agrarnih skupnosti ustanovila delovno skupino.

Ključne besede: zakononodaja, agrarne skupnosti,

V petek 8. novembra, so se predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za finance, Ministrstva za pravosodje, Službe vlade za zakonodajo, Združenja predstavnikov agrarnih skupnosti Slovenije in Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije sestali pri Agrarni skupnosti Divača.

Agrarne skupnosti so namreč zaradi neustrezne zakonodaje pri svojem delovanju praktično ohromljene. Na sestanku so člani agrarnih skupnosti izpostavili predvsem probleme s področja davčne obravnave agrarnih skupnosti, zemljiške knjige, kandidiranja na razpise programa razvoja podeželja in delovanja sodišč pri dednih postopkih.

Imamo pa tudi agrarne skupnosti, ki jim premoženje ni bilo nacionalizirano, zato se ne morejo ponovno vzpostaviti. Udeleženci sestanka so se na sestanku poenotili, da gre v primeru agrarnih skupnosti za posebno lastnino, zato morajo biti agrarne skupnosti temu primerno obravnavane v zakonodaji.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo v ta namen ustanovilo delovno skupino sestavljeno iz predstavnikov vseh ustanov udeleženk sestanka. Izhodišča za pripravo nove zakonodaje naj bi bila pripravljena v roku 2 mesecev.      

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Ekološko kmetijstvo , Živinoreja , Prireja mleka , Govedoreja , Drobnica ,

1. Seneni festival

25. 03. 2023 ob 10:00

BC Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo

Vabljeni na 1. Seneni festival, ki bo potekal v soboto, 25.3.2023, s pričetkom ob 10. uri, v BC Naklo. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.