Novosti pri uveljavljanju podpore za zelenjadnice v letu 2019

Novosti pri uveljavljanju podpore za zelenjadnice v letu 2019

Sporočila za javnost, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo, Kmetijske podpore, Rastlinska pridelava, Gospodarjenje  | 
Novosti pri uveljavljanju podpore za zelenjadnice v letu 2019

Skladno s spremembo Uredbe o shemah neposrednih plačil so se za leto 2019 spremenili določeni pogoji upravičenosti za podporo za zelenjadnice.

Z letom 2019 so se sprememenili določeni pogoji upravičenosti za podporo za zelenjadnice in posledično način prijave v zbirni vlogi. 

Minimalno obdobje prisotnosti zelenjadnic (ene ali več vrst zelenjadnic) je najmanj 60 dni nepretrgoma ali v največ dveh delih, pri čemer mora biti skupni seštevek obeh delov prisotnosti zelenjadnic najmanj 60 dni. Vlagatelj mora zagotoviti najmanj 60-dnevno prisotnost zelenjadnic v obdobju od oddaje zbirne vloge do 15. oktobra 2019.

Vlagatelji, ki so setev/sajenje zelenjadnic opravili pred 25.2.2019, naj ne odlašajo z oddajo zbirne vloge za leto 2019, saj se v tem primeru za prvi dan prisotnosti zelenjadnice šteje datum oddaje zbirne vloge.

V ostalih primerih pa se za prvi dan prisotnosti zelenjadnice šteje datum setve/saditve. Prisotnost zelenjadnice se zaključi z datumom začetka spravila (npr. solata, zelje,...) oziroma z datumom zaključka spravila, če gre za pobiranje plodov (npr. paprika, paradižnik,...).

Obdobje, ki ga vlagatelj navede kot obdobje prisotnosti zelenjadnice, se šteje kot obdobje obvezne prisotnosti zelenjadnice, ki mora trajati najmanj 60 dni. Če vlagatelj navede, da bo zelenjadnica prisotna 80 dni, mora to tudi zagotoviti, saj se bo kontrola na kraju samem izvajala znotraj navedenega obdobja.

Če želi vlagatelj po oddaji zbirne vloge spremeniti datume setve/sajenja oz. spravila, ki so bili prvotno navedeni, mora spremembe sporočiti na agencijo vsaj 3 dni pred iztekom datumov, ki jih je prvotno navedel.

Ostale spremembe, dodatne informacije in primer prijave zelenjadnic v zbirni vlogi najdete v podrobnejših navodilih.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Prijavite se Sejem Narava zdravje 2020

21. 10. 2020 ob 09:00 - 24. 10. 2020 do 18:00

Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

51. sejem za zdrav življenjski slog Narava-zdravje na Gospodarskem razstavišču bo potekal od 21. do 24. oktobra letos. 

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri