Novi Excel obrazci za vodenje FADN v letu 2021

Novi Excel obrazci za vodenje FADN v letu 2021

Zbornica svetuje, FADN knjigovodstvo  | 
Novo leto prinaša tudi nekatere obveznosti v knjigovodstvu FADN

Novo leto prinaša tudi nekatere obveznosti v knjigovodstvu FADN

Čas je za izpolnjevanje obrazcev v letu 2021

Ključne besede: FADN

Kmetije, ki ste se odločile za vodenje FADN knjigovodstva v letu 2021, lahko za vnos podatkov uporabite Excel obrazec. Obrazec vključuje različne zavihke.

Prvi zavihek na obrazcu je »Seznam doma pridelanih proizvodov in živine«. Je seznam, ki ga pripravite na začetku leta in v katerem določite  vrste doma  pridelanih proizvodov in živine, ki se bodo spremljali med letom (bodite pozorni: med letom seznama ne smete spreminjati, lahko zgolj dodajate nove kategorije, o čemer morate obvestiti računovodsko pisarno!).

Sledijo zavihki, ki jih izpolnjujete mesečno (mesečna poročila), in sicer »Gibanje doma pridelanih proizvodov«, »Gibanje živine«, »Gibanje delovne sile« in »Denarno poročilo«. Veliko napotkov o tem, kako pravilno izpolnjevati ta poročila, lahko najdete tudi v brošuri FADN.

Ob koncu leta oziroma na začetku novega leta je treba pripraviti tudi letno poročilo »Popisni list«. Popisni  list  s  pomočjo  nosilca  kmetijskega gospodarstva izpolni kmetijski svetovalec.  Kmetije, ki se vključite na novo, pa »Popisni list« izpolnite ob začetku vodenja FADN knjigovodstva.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Posebna ponudba 54. sejem MOS

15. 09. 2021 ob 09:00 - 19. 09. 2021 do 18:00

Celje

Tudi letos vam Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z organizatorjem sejma Celjskim sejmom ponuja možnost cenejšega nastopa na sejmu MOS v Celju, ki naj bi bil letos od 15. do 19. septembra 2021  na celjskem sejmišču.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri