Novi Excel obrazci za vodenje FADN v letu 2021

Novi Excel obrazci za vodenje FADN v letu 2021

Zbornica svetuje, FADN knjigovodstvo  | 
Novo leto prinaša tudi nekatere obveznosti v knjigovodstvu FADN

Novo leto prinaša tudi nekatere obveznosti v knjigovodstvu FADN

Čas je za izpolnjevanje obrazcev v letu 2021

Ključne besede: FADN

Kmetije, ki ste se odločile za vodenje FADN knjigovodstva v letu 2021, lahko za vnos podatkov uporabite Excel obrazec. Obrazec vključuje različne zavihke.

Prvi zavihek na obrazcu je »Seznam doma pridelanih proizvodov in živine«. Je seznam, ki ga pripravite na začetku leta in v katerem določite  vrste doma  pridelanih proizvodov in živine, ki se bodo spremljali med letom (bodite pozorni: med letom seznama ne smete spreminjati, lahko zgolj dodajate nove kategorije, o čemer morate obvestiti računovodsko pisarno!).

Sledijo zavihki, ki jih izpolnjujete mesečno (mesečna poročila), in sicer »Gibanje doma pridelanih proizvodov«, »Gibanje živine«, »Gibanje delovne sile« in »Denarno poročilo«. Veliko napotkov o tem, kako pravilno izpolnjevati ta poročila, lahko najdete tudi v brošuri FADN.

Ob koncu leta oziroma na začetku novega leta je treba pripraviti tudi letno poročilo »Popisni list«. Popisni  list  s  pomočjo  nosilca  kmetijskega gospodarstva izpolni kmetijski svetovalec.  Kmetije, ki se vključite na novo, pa »Popisni list« izpolnite ob začetku vodenja FADN knjigovodstva.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri