Nova vinska kraljica je Ana Pavlin

Nova vinska kraljica je Ana Pavlin

Vinogradništvo in vinarstvo, Trženje in promocija  | 
Ana Pavlin je nova Vinska kraljica Slovenije

Ana Pavlin je nova Vinska kraljica Slovenije

Predsednik KGZS Cvetko Zupančič je sodeloval na kronanju že 24. Vinske kraljice Slovenije v Radencih

Za 24. Vinsko kraljico Slovenije za leto 2020 sta dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ter Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, okronala Ano Pavlin.

Nova Vinska kraljica Slovenije prihaja iz vinorodne dežele Posavje - Otočca, obiskuje pa 2. letnik magisterija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, smer turizem. Ana, ki bo letos februarja dopolnila 24 let, je članica Društva vinogradnikov Grčevje, leta 2018 je bila tudi Cvičkova princesa. Izkušnje v vinogradništvu nabira že od otroških let, očetu pomaga pri delu v vinogradu, pri kletarjenju ter pri sprejemanju gostov na domači, Matjaževi domačiji.

Ano Pavlin je v novembru 2019 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke. V tej komisiji je sodeloval tudi predsednik KGZS. V letu 2020 bo predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in v tujini.

Nazaj

Prihajajoči dogodki