Nov razpis za naložbe v primarno kmetijsko pridelavo

Nov razpis za naložbe v primarno kmetijsko pridelavo

Zbornica svetuje, Kmetijske podpore, Ekonomika in PRP, PRP, Obvestila  | 
Nov razpis za naložbe v primarno kmetijsko pridelavo

V petek, 21. aprila, je bil v Uradnem listu RS objavljen 27. javni razpis iz naslova podukrepa 4.1 Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva iz Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Za naložbe v nakup kmetijske mehanizacije, namenjene spravilu rastlinskih pridelkov in pridelavi vrtnin je namenjenih 15 milijonov evrov. Vložitev vloge poteka od 15. maja do vključno 26. julija 2023 do 14. ure.

Predmet podpore so naslednje naložbe v nakup kmetijske mehanizacije za spravilo rastlinskih pridelkov in pridelavi vrtnin:

  • stroji za spravilo zrnatih, silažnih in predilnih poljščin,
  • stroji za spravilo krompirja in čebule,
  • stroji za spravilo buč,
  • stroji za spravilo hmelja: trgalnik enovrstni, prikolica za prevoz hmeljnih trt,
  • stroji za obiranje in spravilo sadja, grozdja in oljk, in
  • namenski vrtnarski in zelenjadarski stroji.

Upravičenci do podpore so nosilci kmetijskih gospodarstev, ki so vpisani v Register kmetijskih gospodarstev (RKG) in opravljajo kmetijsko dejavnost v Republiki Sloveniji. V primeru kolektivnih naložb so do podpore upravičene skupine proizvajalcev, organizacije proizvajalcev, skupine kmetov oziroma zadruge. 

Več TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.