Nov datum posodabljanja aplikacije za register kmetijskih gospodarstev

Nov datum posodabljanja aplikacije za register kmetijskih gospodarstev

Zemljišča in gradnje, Kmetijske podpore  | 
Nov datum posodabljanja aplikacije za register kmetijskih gospodarstev
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) obvešča vse uporabnike, da aplikacija za vodenje registra kmetijskih gospodarstev (RKG) ne bo delovala predvidoma od 20. februarja do 25. marca.

V tem času na upravnih enotah ne bo mogoče spreminjati podatkov v RKG. Na MKGP bodo takrat izvedli vsakoletno posodobitev podatkov z informacijami pridobljenimi od Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (AKTRP), z novimi podatki evidence dejanske rabe ter s podatki drugih uradnih evidenc.

Nosilci kmetijskih gospodarstev bodo lahko od ponovnega odprtja dalje z vnosom identifikacijske številke kmetijskega gospodarstva (KMG-MID) na javnem pregledovalniku grafičnih podatkov MKGP-RKG oziroma z veljavnim spletnim certifikatom v eRKG, preverjali stanje GERK-ov (grafičnih enot rabe kmetijskega gospodarstva) in stanje morebitnih napak v RKG. Dostopni bodo tudi vsi grafični kontrolni sloji za leto 2024. O spremembah, nastalih ob posodobitvi podatkov, nosilci ne bodo posebej obveščeni po pošti.

Vir: MKGP
Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!