Ni kmeta – ni hrane – ni naroda – ni prihodnosti

Ni kmeta – ni hrane – ni naroda – ni prihodnosti

Delo organov KGZS  | 
Ni kmeta – ni hrane – ni naroda – ni prihodnosti
Kmetijske organizacije podpirajo proteste evropskih in slovenskih kmetov, ki so posledica uvoza cenene hrane iz tretjih držav in negativnih posledic zelenega prehoda za kmete.

Ključne besede: evropski protesti, slovenski protesti, podpora.

V luči današnjih protestov kmetov, ki se odvijajo po celi državi, bi v kmetijskih organizacijah radi izrazili našo podporo slovenskim kmetom. Protesti, ki se odvijajo, so samoorganizirani in posledica vseevropskega protesta kmetov proti uvozu cenene hrane, pridelane po manj strogih standardih, kot pa veljajo za evropske kmete.

Vodstvo Evropske unije je evropske kmete spravilo v negativne stroškovne škarje zaradi zelenega prehoda in napačnih geopolitičnih odločitev. Kot prebivalci EU smo tudi slovenski kmetje zelo zaskrbljeni nad dejanji in politiko, ki jo vodi naša skupna evropska politika. Čas je, da prebivalce in kmete postavimo v enakopraven položaj in jim zagotovimo zares kakovostno pridelano hrano, kmetom pa enake možnosti pridelave in življenja.

Ob tem bi vse državljane Republike Slovenije prosili za razumevanje naših težav, ki so v končni fazi posledično težava vseh prebivalcev. Zapomnite si – NI KMETA - NI HRANE – NI NARODA – NI PRIHODNOSTI. Recimo temu vsi skupaj – DOVOLJ JE!

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!