Neprimeren način protesta

Neprimeren način protesta

Kmetijstvo in okolje, Sporočila za javnost, Stališča in pripombe, Živinoreja  | 
Neprimeren način protesta

Brez lastne pridelave hrane je ogrožena tudi prehranska varnost Slovenije

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) smo resno zaskrbljeni nad današnjim dogajanjem v zvezi z »zasedbo« kmetije, saj bi morala biti novica obravnavana v rubriki črna kronika, namesto da se ji daje vsebinski pomen. Tako skrajno izražanje stališč ob poseganju na lastnino posameznika brez njegovega soglasja pomeni hkrati tudi povečanje tveganja za prenos bolezni na živali, zato je to neodgovorno in nasilno dejanje, ki ga obsojamo.

Vpad na kmetije zagotovo ni način, ki je v navadi v civilizirani družbi. Takšna dejanja vzbujajo strah in nelagodje pri lastnikih kmetij, ki pošteno opravljajo svoje delo v skladu s pravili in dolgoletno tradicijo na naših tleh.

Kmetje smo prvi, ki se zavedamo pomena dobrobiti in dobrega počutja živali, ne samo iz ekonomskega, temveč tudi človeškega vidika. Ni samo ohranjanje stoletne tradicije in način življenja tisto, kar nas pri tem vodi, temveč tudi družbena odgovornost za preživetje naroda.

Obsojamo vsakršna dejanja, ki pomenijo mučenje živali.  Obsojamo pa tudi taka dejanja, kot je današnje, saj to pomeni neodgovorno iskanje pozornosti javnosti za cilje, ki bi morale biti stvar posameznika in njegovega prepričanja.

KGZS zagovarja demokratična pravila izražanja lastnih interesov, predvsem pa strpnost in upoštevanje pravice kmetov do kmetovanja, kar je zapisano tudi v zakonu. Zavedati se namreč moramo, da je brez lastne pridelave hrane ogrožena tudi prehranska varnost Slovenije.

Nazaj

Prihajajoči dogodki