Nedelovanje aplikacije za vodenje registra kmetijskih gospodarstev

Nedelovanje aplikacije za vodenje registra kmetijskih gospodarstev

Ekološko kmetijstvo, Zemljišča in gradnje, Rastlinska pridelava, Gospodarjenje  | 
Nedelovanje aplikacije za vodenje registra kmetijskih gospodarstev

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) obvešča vse uporabnike, da aplikacija za vodenje registra kmetijskih gospodarstev (RKG) ne bo delovala od 30. decembra letos do predvidoma 20. januarja 2023.

Ključne besede: register kmetijskih gospodarstev, nedelovanje aplikacije

V tem času na upravnih enotah ne bo mogoče spreminjati podatkov v registru kmetijskih gospodarstev. V tem času bomo na MKGP aplikacijo prilagodili novi zakonodaji in izvedli vsakoletno pripravo podatkov za potrebe subvencijske kampanje.

Nosilci kmetijskih gospodarstev lahko od 31. januarja 2023 dalje preverjajo stanje GERK-ov (grafična enota rabe kmetijskega gospodarstva) in stanje morebitnih napak v registru kmetijskih gospodarstev (RKG) z vnosom identifikacijske številke kmetijskega gospodarstva (KMG-MID) številke na javnem pregledovalniku grafičnih podatkov MKGP-RKG oziroma z veljavnim spletnim certifikatom v eRKG, kjer so dostopni tudi vsi grafični kontrolni sloji za leto 2023.

Opozorilo: če je prišlo do sprememb na zemljiščih (nakup, prenehanje uporabe, sprememba dejanske rabe ipd.) ali če nosilci kmetijskih gospodarstev ugotovijo, da meje GERK-ov odstopajo od stanja v naravi, se je potrebno na upravni enoti čimprej naročiti za ureditev GERK-ov. Podatke o GERK-ih je potrebno urediti najpozneje en dan pred elektronskim izpolnjevanjem zbirne vloge.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Rastlinska pridelava , Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabilo na demonstracijski prikaz - avtomatizacija namakanja

12. 06. 2023 ob 07:00

Novo mesto

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta — primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop NAMAKNJE. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.