Nedelovanje aplikacije za vodenje registra kmetijskih gospodarstev

Nedelovanje aplikacije za vodenje registra kmetijskih gospodarstev

Ekološko kmetijstvo, Zemljišča in gradnje, Rastlinska pridelava, Gospodarjenje  | 
Nedelovanje aplikacije za vodenje registra kmetijskih gospodarstev

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) obvešča vse uporabnike, da aplikacija za vodenje registra kmetijskih gospodarstev (RKG) ne bo delovala od 30. decembra letos do predvidoma 20. januarja 2023.

Ključne besede: register kmetijskih gospodarstev, nedelovanje aplikacije

V tem času na upravnih enotah ne bo mogoče spreminjati podatkov v registru kmetijskih gospodarstev. V tem času bomo na MKGP aplikacijo prilagodili novi zakonodaji in izvedli vsakoletno pripravo podatkov za potrebe subvencijske kampanje.

Nosilci kmetijskih gospodarstev lahko od 31. januarja 2023 dalje preverjajo stanje GERK-ov (grafična enota rabe kmetijskega gospodarstva) in stanje morebitnih napak v registru kmetijskih gospodarstev (RKG) z vnosom identifikacijske številke kmetijskega gospodarstva (KMG-MID) številke na javnem pregledovalniku grafičnih podatkov MKGP-RKG oziroma z veljavnim spletnim certifikatom v eRKG, kjer so dostopni tudi vsi grafični kontrolni sloji za leto 2023.

Opozorilo: če je prišlo do sprememb na zemljiščih (nakup, prenehanje uporabe, sprememba dejanske rabe ipd.) ali če nosilci kmetijskih gospodarstev ugotovijo, da meje GERK-ov odstopajo od stanja v naravi, se je potrebno na upravni enoti čimprej naročiti za ureditev GERK-ov. Podatke o GERK-ih je potrebno urediti najpozneje en dan pred elektronskim izpolnjevanjem zbirne vloge.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!