Našli rešitev za napačne odločbe

Našli rešitev za napačne odločbe

Zbornica svetuje, Ekonomika in davki, Obvestila za javnost, Kmetijstvo  | 
Našli rešitev za napačne odločbe

Finančna uprava je našla rešitev za zavezance, ki so zaradi uporabe napačnih vhodnih podatkov prejeli napačne odmere obveznosti iz kmetijstva za leto 2021. Vsem tem zavezancem bo v juniju izdala nove odločbe, kar pomeni, da tem zavezancem ne bo treba vlagati pritožb, saj bo nova odločba nadomestila napačno.

In kako boste preverili, ali boste prejeli novo odločbo? Od konca maja naprej boste zavezanci lahko preverili informacijo o morebitni izdaji nove odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021 na spletni strani eDavki. Če boste v iskalnik vpisali svojo davčno številko, vam bo iskalnik odgovoril na to vprašanje.

Kaj pa tisti zavezanci, ki imajo napačno odločbo, a ne iz prej omenjenih razlogov in jim ne bo izdana nova odločba? Na Fursu odgovarjajo, da mora davčni zavezanec, ki se s svojo odločbo ne strinja, hkrati pa ne bo prejel nove odločbe, sam vložiti pritožbo zoper prvotno odločbo. Rok za vložitev pritožbe je do vključno 6. junija letos.

Zato vsem tistim, ki menite, da ste prejeli napačen izračun obveznosti iz kmetijstva za leto 2021, na Fursu svetujejo, da počakate do konca maja. Takrat bodo lahko na eDavkih preverili, ali jim bo Finančna uprava izdala novo odločbo. Če boste prejeli informacijo, da vam nova odločba ne bo izdana, hkrati pa se s prvotno odločbo ne strinjate, boste še vedno imeli teden dni časa (do vključno 6. junija) za vložitev pritožbe.

Podrobnejše informacije so objavljene na spletni strani: https://www.gov.si/novice/2022-05-20-financna-uprava-nasla-resitev-v-primeru-napacnih-vhodnih-podatkov-pri-odmeri-obveznosti-iz-kmetijstva-za-leto-2021/

Nazaj

Prihajajoči dogodki