Najboljše je blizu

Najboljše je blizu

Zbornica svetuje, Sporočila za javnost, Trženje in promocija, Izobraževanje, Dopolnilne dejavnosti, Obvestila za javnost, Kmetijstvo, Dopolnilne dejavnosti  | 
Najboljše je blizu

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) organizira v sredo, 4. maja, ob 10. uri brezplačno spletno predavanje o tem, kako prek Dobrot slovenskih kmetij najhitreje prodati ali kupiti slovenski lokalno pridelani izdelek

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije že vrsto let prek usposabljanj in prenosa znanj spodbuja slovenske kmetije k oplemenitenju njihovega dela. S tem KGZS prispeva k večji lokalni pridelavi hrane in dvigovanju ravni samooskrbe. Tako je bilo s projektom »Dobrote slovenskih kmetij« v dobrih 30 letih kmetijam omogočeno, da so svoja tradicionalna znanja in prakse oblikovali v visoko kakovostne izdelke. Strokovno ocenjevanje in podelitev priznanj za kakovost je spodbujalo kmetije k dvigu kakovosti izdelkov in njihovemu ohranjanju. Tradicija in sodobnost sta tako z roko v roki pripravila ponudbo, ki jo prinašajo v vaše domove.

Kot nadgradnjo že utečene tradicije je KGZS v lanskem letu predstavila portal Dobrote slovenskih kmetij, ki ponuja prikaz tržne ponudbe pridelkov in izdelkov ponudnikov, ki sodelujejo na ocenjevanju izdelkov Dobrote slovenskih kmetij. Sodelovanje na ocenjevanju je nujen pogoj in tisto sito, ki omogoča, da so na portalu prikazani samo izdelki preverjene kakovosti.

Da bi tako potrošniki kot kmetje še bolj spoznali možnosti, ki jih ponuja portal Dobrote slovenskih kmetij, KGZS pripravlja spletno predavanje Dobrote slovenskih kmetij – bližnjica do prodaje in nakupa lokalnih izdelkov, ki bo v sredo, 4. maja, ob 10. uri prek spleta. Več informacij o predavanju si lahko ogledate na spletni strani KGZS. Na predavanju bodo predstavljeni pogoji sodelovanja na portalu, prikaz vpisa ponudbe, ki omogoča, da se ponudba predstavi končnemu kupcu, javnim zavodom, gostinstvu, hotelom in drugim.

Nekaj besed bo namenjeno tudi dopolnilnim dejavnostim na kmetiji, ki marsikatero kmetijo ohranjajo pri življenju. Na predavanju bodo predstavili, kaj pravzaprav so dopolnilne dejavnosti na kmetiji in njihov temeljni namen, kdaj je smiselno pridobiti dovoljenje za izvajanje dopolnilnih dejavnosti, katere vrste poznamo, kako z njimi poslujemo in komu so namenjene. Udeleženci predavanja bodo lahko predavateljem tudi postavljali vprašanja.

Predavanje bo hkrati tudi priložnost za vabilo na Festival Dobrot slovenskih kmetij, ki bo od 20. do 22. maja na Ptuju.

Povezava na predavanje: TUKAJ ali prek QR kode spodaj

Nazaj

Prihajajoči dogodki