Na 48. državnem kvizu mladi in kmetijstvo zmagala ekipa DPM Suha Krajina

Na 48. državnem kvizu mladi in kmetijstvo zmagala ekipa DPM Suha Krajina

JSKS, Zbornica svetuje, Trženje in promocija, Izobraževanje  | 
Zmagovalna ekipa DPM Suha Krajina s predsednikom KGZS Romanom Žvegličem

Zmagovalna ekipa DPM Suha Krajina s predsednikom KGZS Romanom Žvegličem

V sodelovanju Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Zveze slovenske podeželske mladine, je na Ptuju potekal 48. državni kviz iz znanja v kmetijstvu.

Ključne besede: KGZS, ZSPM, mladi in kmetijstvo, kviz

Na tekmovanjih Mladi in kmetijstvo sodelujejo 3-članske ekipe mladih s podeželja, ki se prijavijo na izpostavi javne službe kmetijskega svetovanja ali pri lokalnem društvu podeželske mladine. Pred državnim kvizom poteka izbor ekip na regijskem nivoju.

V finale tekmovanja se je letos uvrstilo 11 ekip, zaradi bolezni se ga ena od ekip ni udeležila.  Tako je 48. državni kviz Mladi in kmetijstvo 2021, potekal 19. junija na Ptuju, prilagojeno in v skladu z epidemiološkimi priporočili.

Gostitelji tokratnega državnega kviza so bili zmagovalci zadnjega državnega tekmovanja, člani Društva podeželske mladine Spodnje Podravje. Vodi jih predsednica društva Damjana Žampa pod mentorstvom kmetijskega svetovalca KGZS-Zavoda Ptuj Jožeta Murka.

Tekmovalci so se pomerili v znanju s področja biodiverzitete, zadružništva, pomenu lisaste pasme govedi v Sloveniji ter poznavanju dobrih praks mladinskega dela v času epidemije.

Rezultati državnega kviza iz znanj v kmetijstvu »Mladi in kmetijstvo« 2021 iz dne 19. 6. 2021 na Ptuju:

  • Prvo mesto: ekipa DPM Suha Krajina
  • Drugo mesto: ekipa  DPM Mežiška dolina
  • Tretje mesto: ekipa DPM Tabor
  • Četrto mesto: ekipa DPM Velike Lašče
  • Peto mesto: ekipa DPM Zgornje Savska dolina in ekipa DPM Brežice
  • Sedmo mesto: ekipa DPM Sveti Jurij ob Ščavnici
  • Deveto mesto: ekipa DPM Spodnje Podravje in ekipa DPM Metlika

Čestitke vsem!

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Čebele , Sadjarstvo

VAROVANJE PESTROSTI OPRAŠEVALCEV V SADOVNJAKIH

26. 09. 2023 ob 07:00

Štire

Vabimo vas na demonstracijski projekt SKLOP E – sadjarstvo in opraševanje, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.