Mednarodni sejmi lovstva, ribištva, zelenega turizma in bivanja

Mednarodni sejmi lovstva, ribištva, zelenega turizma in bivanja

Kmetijstvo in okolje, Gozdarstvo in lovstvo  | 
Sejemsko dogajanje bo pestro, med drugim bo potekalo tekmovanje v oponašanju jelenjega ruka

Sejemsko dogajanje bo pestro, med drugim bo potekalo tekmovanje v oponašanju jelenjega ruka

Mednarodni sejmi lovstva, ribištva, zelenega turizma in bivanja bodo v Gornji Radgoni od petka, 12., do nedelje, 14. aprila 2019. Predstavljene bodo novosti in možni bodo ugodni nakupi lovske, kinološke in ribiške opreme, terenska vozila, oblačila, obutev in izdelki za dejavno preživljanje prostega časa v naravi, ideje za aktivno in trajnostno bivanje ter ozelenitev bivališč.

Ključne besede: sejem, lovstvo, kinologija, narava

Vodilne stanovske in strokovne organizacije bodo pripravile zanimive strokovne razstave in dogajanje.

 

 

Lov, ribolov in kinologija

Lovska zveza Slovenije se bo predstavila na osrednjem razstavnem prostoru s poučnimi razstavami in stanovskim dogajanjem. Izpostavili bodo lovsko strelstvo. Poudarek bo tudi na bližajoči se 110-letnici revije Lovec ter sodelovanju v Federaciji evropskih lovskih zvez – FACE. V soboto bo potekal »Slovenski lovski dan« z aktualnimi strokovnimi temami.

Zavod za gozdove Slovenije bo predstavil lovišča s posebnim namenom ter evropske projekte, v katerih je bodisi vodilni partner ali v njih aktivno sodeluje: Opazujem varujem (skrb za ohranjanje medvedov), Projekt Eco Karst (izboljševanje gospodarjenja in trajnostnega razvoja kraških naravnih območij) ter LIFE Lynx, katerega glavni cilj je preprečiti ponovno izumrtje Dinarsko – jugo vzhodne alpske populacije risa in njena dolgoročna ohranitev.

Strelska zveza Slovenije bo predstavila svojo dejavnost in zanimivo simulacijo streljanja s pomočjo računalniškega Scatt simulatorja. Obiskovalci se bodo lahko preizkusili tudi v natančnosti streljanja z zračno puško in zračno pištolo, ki sta dve od petnajstih olimpijskih disciplin in najbolj razširjeni disciplini tekmovalnega strelstva v Sloveniji in po svetu.

Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed bo prikazala opremo sokolarjev ter žive ptice ujede.

Sodelovala bo Kinološka zveza Slovenije. Vrstile se bodo predstavitve psov lovskih pasem in športne kinologije.

Naturo

Naturo bo povezoval ponudnike trajnostno usmerjenega turizma in ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa v naravi ter bivanja z naravo. Predstavljene bodo zelene turistične destinacije slovenskih in tujih pokrajin, doživetja v naravnih zdraviliščih, raziskovanje v krajinskih parkih, ideje za pohodniške in planinske ture, oddih na turističnih kmetijah in razvajanje pri kulinaričnih ponudnikih.

V okviru projekta »Visit Pomurje« boste lahko začutili pisano pomursko podeželje in našli številne razloge za obisk Pomurja. Poseben poudarek bo posvečen rekreacijski in turistični rabi gozdov. Prepustili se boste lahko meditacijam v gozdu, pripovedovanju zgodb in gozdni pedagogiki.

S svojo dejavnostjo se bo predstavila tudi Planinska zveza Slovenije v sodelovanju s planinskimi društvi Meddruštvenega odbora Pomurje. Na planinska doživetja vas bodo vabile planinske koče širom Slovenije. Za dobro razpoloženje na razstavnem prostoru bodo skrbela lokalna planinska društva. Na voljo bodo publikacije Planinske založbe PZS in ostale vsebine planinske dejavnosti. Plezanja željni se boste lahko preizkusili na umetni plezalni steni.

Naravna družabnost

Obiskovalce bodo povezovale zanimive prodajne in strokovne razstave, naravne tržnice, kulinarika, ugodni nakupi in pestro tekmovalno in zabavno dogajanje.

Vsak dan od 9.00 do 18.00 ure vabijo v okviru sejma lovstva in ribištva predstavitve trofej, živali v naravnem okolju, ponudba slovenskih rek in jezer ter kinološki prikazi. Vrstijo se nastopi lovskih rogistov in pevskih zborov, predstavitve puškarskega poklica, možnosti za preizkušanje v strelstvu, vožnje terenskih vozil, prikazi slovenskega ribogojstva, projekta »Slovenski ribiški produkt« ter pokušnje ribjih jedi.

Pod okriljem sejma Naturo se lahko seznanite s treningi in pravilno prehrano za tek in nordijsko hojo, se preizkusite v borilnih veščinah, streljanju s trenažerjem in plezanju na umetni plezalni steni.

Lovsko kinološko društvo Maribor pripravlja v soboto, 13. 4. 2019 državno razstavo psov vseh lovskih pasem - CAC.

V nedeljo, 14. 4. 2019 bo na sporedu mednarodno tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe s pokušnjami najboljših dosežkov. Ob 11.00 uri bo v organizaciji Lovske zveze Slovenije in ZLD Prekmurje potekalo Državno tekmovanje v oponašanju jelenjega rukanja.

Naravo varujemo tudi z ohranjanjem tehnične dediščine

 Mednarodna razstava starodobnikov »Avto-moto KLASIKA«, prireditev razstavnega in prodajnega značaja, je posvečena vsem vrstam starodobnega transporta in starodobne tehnike. Organizira jo  SVS - Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki