Manj ovir za kmete

Manj ovir za kmete

Delo organov KGZS  | 
Manj ovir za kmete

Okrogla miza o težavah istrskih kmetov na kmetiji Markovič nad Izolo

Ključne besede: izpostava OE Izola

Na ponedeljkovi okrogli mizi na kmetiji Markovič nad Izolo o izzivih in perspektivah kmetijstva v Slovenski Istri in celotni državi je bil glavni poudarek razprave v zmanjševanju administrativnih ovir in skrajševanju rokov za pridobivanje evropskih sredstev in podpor za kmete. Pobudo za okroglo mizo je podal Danilo Markočič, predsednik izpostave območne enote KGZS - Izola, v razpravi pa so sodelovali dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Cvetko Zupančič, predsednik KGZS, in Branko Simonovič, podpredsednik Državnega zbora.

Ministrica dr. Aleksandra Pivec je poudarila, da je ena od njenih glavnih prioritet zmanjševanje administrativnih ovir za pridobivanje evropskih sredstev in podpor.  Ministrici je pritrdil tudi predsednik KGZS Cveto Zupančič, ki je povedal, da so svetovalci na terenu preobremenjeni z administracijo, zato KGZS podpira prizadevanja ministrice za zmanjševanje administrativnih ovir.

V nadaljevanju je podpredsednik Državnega zbora Branko Simonovič izpostavil še specifične težave, s katerimi se soočajo kmetje v Slovenski Istri.

»Prepričan sem, da bodo spremembe v slovenski kmetijski politiki, ki jih je danes predstavila ministrica, prinesle veliko dobrega tudi kmetom Slovenske Istre,« je ob zaključku okrogle mize poudaril še Danilo Markočič, predsednik izpostave Območne enote KGZS - Izola.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Dopolnilne dejavnosti , Izobraževanje

VABILO NA DEMONSTRACIJSKI PROJEKT - SENZORIČNA OCENA SADNIH/ZELENJAVNIH IZDELKOV

09. 02. 2023 ob 08:00

KGZ Celje

Vabimo vas na praktično delavnico z naslovom: »Izvedba demonstracijskega projekta - Senzorična ocena sadnih/zelenjavnih izdelkov«, ki bo organizirana v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.