Manj ovir za kmete

Manj ovir za kmete

Delo organov KGZS  | 
Manj ovir za kmete

Okrogla miza o težavah istrskih kmetov na kmetiji Markovič nad Izolo

Ključne besede: izpostava OE Izola

Na ponedeljkovi okrogli mizi na kmetiji Markovič nad Izolo o izzivih in perspektivah kmetijstva v Slovenski Istri in celotni državi je bil glavni poudarek razprave v zmanjševanju administrativnih ovir in skrajševanju rokov za pridobivanje evropskih sredstev in podpor za kmete. Pobudo za okroglo mizo je podal Danilo Markočič, predsednik izpostave območne enote KGZS - Izola, v razpravi pa so sodelovali dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Cvetko Zupančič, predsednik KGZS, in Branko Simonovič, podpredsednik Državnega zbora.

Ministrica dr. Aleksandra Pivec je poudarila, da je ena od njenih glavnih prioritet zmanjševanje administrativnih ovir za pridobivanje evropskih sredstev in podpor.  Ministrici je pritrdil tudi predsednik KGZS Cveto Zupančič, ki je povedal, da so svetovalci na terenu preobremenjeni z administracijo, zato KGZS podpira prizadevanja ministrice za zmanjševanje administrativnih ovir.

V nadaljevanju je podpredsednik Državnega zbora Branko Simonovič izpostavil še specifične težave, s katerimi se soočajo kmetje v Slovenski Istri.

»Prepričan sem, da bodo spremembe v slovenski kmetijski politiki, ki jih je danes predstavila ministrica, prinesle veliko dobrega tudi kmetom Slovenske Istre,« je ob zaključku okrogle mize poudaril še Danilo Markočič, predsednik izpostave Območne enote KGZS - Izola.

Nazaj

Prihajajoči dogodki