Logaški kmetje in politika o kmetijski politiki in naložbah v kmetijstvo

Logaški kmetje in politika o kmetijski politiki in naložbah v kmetijstvo

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost  | 
Logaški kmetje in politika o kmetijski politiki in naložbah v kmetijstvo

Po enoletnem premoru so se spet na rednem letnem srečanju, ki poteka v gostilni Turk v Hotedršici konec marca, zbrali člani Odbora izpostave (OI) Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) Logatec.

Ključne besede: OI KGZS Logatec, strateški načrt

Srečanju se je pridružil logaški župan Berto Menard in drugi predstavniki občine, upravne enote in kmetijskih zadrug s predsednikom Zadružne zveze Slovenije Borutom Florjančičem na čelu in Zavoda za gozdove Slovenije. Prisoten je  tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) dr. Jože Podgoršek, poslanka Državnega zbora in članica odbora z kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Iva Dimic, KGZS zastopa njen predsednik Roman Žveglič s sodelavci na zborničnem uradu in ljubljanskem kmetijskem zavodu.

Tema letošnjega srečanja je bila Kmetijska politika po letu 2023. Čeprav je bil strateški načrt že sprejet, se je zaradi ruskega napada na Ukrajino odprla kopica vprašanj, ki naslavljajo vprašanje prehranske varnosti oziroma samooskrbe.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri