Ljubitelji krškopoljskih prašičev in ostali vedoželjneži, pridite na predstavitev pasme in rezultatov EIP projekta v Radovljico

Ljubitelji krškopoljskih prašičev in ostali vedoželjneži, pridite na predstavitev pasme in rezultatov EIP projekta v Radovljico

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Projekti  | 
Foto: www.krskopoljski-prasic.si

Foto: www.krskopoljski-prasic.si

V letu 2022 se zaključuje EIP projekt Sledljivost porekla pri pasmi krškopoljski prašič. Glavni cilj projekta je povečana lokalna oskrba potrošnikov z mesninami krškopoljsega prašiča, vzporedni cilj projekta je razširitev pasme in s tem uspešno dolgoročno ohranjanje.

Ključne besede: krškopoljski prašič, EIP, predstavitev

Ker sta v projektu združena praksa, visoka tehnologija in sledljivost, bo srečanje zanimivo tako za rejce krškopolskih prašičev kot ljubitelje te pasme. Srečanje bo zanimivo in tudi okusno.  

Vabljeni na predstavitev rezultatov projekta v petek 29.7.2022 ob 11. uri na kmetiji Dežman, Šercerjeva 30, Radovljica.

Vabilo TUKAJ.

Krškopoljski prašič - kulinarični posebnež v Evropski gastronomski regiji

Krškopoljski prašiči so rejeni na drugačen način. Njihova vzreja je dražja, zato so tudi cene tekačev, pitancev in plemenskega podmladka ter meso in mesni izdelki nekoliko višje od ostalih prašičev. Več o tem si lahko preberete na spletni strani Društvo rejcev krškopoljskih prašičev TUKAJ. Gre namreč za edino ohranjeno slovensko avtohtono pasmo prašičev. Razvila in oblikovala se je na območju širše Dolenjske in južne Štajerske ter ohranila na območju Krškega polja. Od tod se je razširila po celotni Sloveniji.

Informacije glede projekta TUKAJ.

 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Ekološko kmetijstvo , Živinoreja , Prireja mleka , Govedoreja , Drobnica ,

1. Seneni festival

25. 03. 2023 ob 10:00

BC Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo

Vabljeni na 1. Seneni festival, ki bo potekal v soboto, 25.3.2023, s pričetkom ob 10. uri, v BC Naklo. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.