Lepo vabljeni, da predstavite ponudbo pridelkov in izdelkov s kmetij

Lepo vabljeni, da predstavite ponudbo pridelkov in izdelkov s kmetij

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Trženje in promocija, Gospodarjenje  | 
Lepo vabljeni, da predstavite ponudbo pridelkov in izdelkov s kmetij

Zaživel je spletni portal z bazo podatkov Dobrote slovenskih kmetij, ki smo ga na zbornici zasnovali v sklopu EIP projekta Seneno meso in mleko in v sodelovanju s KGZS – Zavodom Ptuj.

 

Ključne besede: Dobrote slovenskih kmetij, kmetijstvo, kmetija, pridelki, hrana, prodaja

Prek njega želimo prispevati k razumevanju pomena pridelave hrane v neposredni bližini ter med različne skupine porabnikov širiti kulinarično ponudbo slovenskih kmetij. In prav v tem se naš portal razlikuje od ostalih.

Baza podatkov je namreč združljiva z različnimi sistemi. Na portalu sodelujočim kmetijam se tako odpirajo možnosti za prodajo v javne zavode, zadruge, trgovske ter HORECA sisteme.

Sodelovanje je za ponudnike brezplačno, vsa živila pa morajo biti visoke kakovosti, pridelana in predelana na slovenskih kmetijah. Naj omenimo še, da portal posebej izpostavlja pomen oznak shem kakovosti in priznanj ocenjevanj Dobrote slovenskih kmetij. Najdete ga na povezavi TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Storitvene dejavnosti

Vabljeni Predstavitev bivanja starejših na kmetiji

24. 06. 2021 ob 10:00

Kmetija Grobelnik, Podvrh 39, Zabukovje...

Bivanje starejših na kmetiji je nova oblika zagotavljanja namestitve starejših oseb v domačem okolju. Gre za način celodnevne ali dnevne namestitve za tiste, ki želijo z različnimi aktivnostmi na podeželju zapolniti jesen življenja. Na drugi strani pa je odlična poslovna priložnost za kmetije, ki lahko z novo dopolnilno dejavnostjo pridobivajo dodatni prihodek. Še posebej je primerna za kmetije, katerih člani imajo veščine in sposobnosti dela s starejšimi, ranljivejšimi in znajo animirati starejše z aktivnostmi iz vsakdanjika na kmetiji.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri