Kviz Mladi in kmetijstvo: zmaga v Spodnje Podravje

Kviz Mladi in kmetijstvo: zmaga v Spodnje Podravje

Ekološko kmetijstvo, Turizem, Trženje in promocija, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Gozdarstvo in lovstvo, Dopolnilne dejavnosti  | 
Največja znanja je pokazala ekipa iz Spodnjega Podravja

Največja znanja je pokazala ekipa iz Spodnjega Podravja

V Spodnji Savinjski dolini, natančneje v Žalcu, se je v soboto odvijal že 47. državni kviz Mladi in kmetijstvo.  Zmagala je ekipa Društva podeželske mladine Spodnje Podravje, druga je bila ekipa DPM Mežiška dolina, tretja pa je bila ekipa DPM Tabor.

Ključne besede: kviz, mladi in kmetijstvo

Vsako leto KGZS in Zveza slovenske podeželske mladine skupaj z društvom, ki je zmagovalec prejšnjega leta, organizira državno tekmovanje v znanju iz kmetijstva. Tako je bilo letos v tej vlogi Društvo podeželske mladine Spodnje Savinjske doline, ki ga vodi predsednik Blaž Jelen. Člani društva so z obilo entuziazma in prostovoljnega dela izpeljali zahteven dogodek ob pomoči mentorskega udejstvovanja koordinatorke za delo z mladimi iz KGZS - Zavoda Celje Irene Friškovec.

Z namenom, da bo program prireditve za mlade s podeželja iz cele Slovenije čim bolj pester in privlačen, so se letos organizatorji odločili, da namesto vsakoletnih izobraževalno-informativnih delavnic uvedejo oglede dobrih praks na domačih, inovativnih kmetijah.

Najprej so si ogledali hmeljarsko kmetijo Rojnik,  ki pridelavo hmelja tudi »dokončajo«, saj od leta 2016 varijo pivo. Nato so si ogledali še govedorejsko kmetijo Flis in njihovo sirarno.

Video posnetek kviza:

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.