Kviz Mladi in kmetijstvo 2023

Kviz Mladi in kmetijstvo 2023

Trženje in promocija, Izobraževanje, Obvestila za javnost, Izobraževanja, Obvestila  | 
Kviz Mladi in kmetijstvo je poleg prikaza znanja tudi priložnost za druženje

Kviz Mladi in kmetijstvo je poleg prikaza znanja tudi priložnost za druženje

Razpis za Kviz “Mladi in kmetijstvo” je namenjen občinskim, regijskim in državnim tekmovanjem iz znanja v kmetijstvu po Sloveniji.

Regijska tekmovanja se letos izvedejo do 8. aprila 2023. Državni kviz Mladi in kmetijstvo bo 22. aprila 2023 v Športni dvorani Šenčur. Na državnem tekmovanju sodelujejo ekipe v enaki sestavi. Brez predhodnega izbora tekmuje tudi zmagovalna ekipa državnega tekmovanja iz leta 2022. Izvedba kviza bo predvidoma v živo.

Pravila in razpise tekmovanj na regionalni ravni pripravijo organizatorji: lokalno društvo podeželske mladine in javna služba kmetijskega svetovanja. Strokovno komisijo na tekmovanjih sestavljajo organizatorji in strokovnjaki.

Pravilnik državnega tekmovanja in literatura sta na spletnih straneh Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije: www.kgzs.si in Zveze slovenske podeželske mladine: www.zspm.si.

Letošnje teme kviza so:

  • Pašništvo na težje dostopnih terenih
  • Mladi kmetje
  • Krompir
  • 30-obletnica ZSPM
Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Čebele , Sadjarstvo

VAROVANJE PESTROSTI OPRAŠEVALCEV V SADOVNJAKIH

26. 09. 2023 ob 07:00

Štire

Vabimo vas na demonstracijski projekt SKLOP E – sadjarstvo in opraševanje, ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.