Krizna destilacija in skladiščenje vina

Krizna destilacija in skladiščenje vina

Vinogradništvo in vinarstvo, Kmetijske podpore, Gospodarjenje  | 
Krizna destilacija in skladiščenje vina

Dne 23.7. je bila v Uradnem Listu RS št. 103/2020 objavljena Uredba o ukrepih za odpravo motenj na trgu v vinskem sektorju zaradi pandemije COVID-19. Uredba določa začasna izjemna ukrepa, krizno destilacijo vina in krizno skladiščenje vina, potrebna za odpravo motenj na trgu z vinom zaradi pandemije COVID-19.

Vinarji, ki izpolnjujejo pogoje iz uredbe, lahko najkasneje do 5. avgusta 2020 na Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja vložijo zahtevek za dodelitev podpore. Višina podpore za krizno destilacijo je 0,80 EUR na liter vina, ki je predmet krizne destilacije. Podpora za krizno skladiščenje vina za eno leto znaša 10 EUR na hektoliter vina.

O izpolnjevanju pogojev za krizno skladiščenje vina bo Agencija odločila najpozneje do 10. septembra 2020, za krizno destilacijo vina na najpozneje do 5. oktobra 2020.

Podrobnejše informacije o ukrepu in zahtevek za dodelitev podpore za krizno destilacijo vina so objavljene na naslednji povezavi

Podrobnejše informacije o ukrepu in zahtevek za dodelitev podpore za krizno skladiščenje vina so objavljene na naslednji povezavi

Nazaj

Prihajajoči dogodki