Komunikacija in graditev odnosov

Komunikacija in graditev odnosov

JSKS, Izobraževanje  | 
Komunikacija in graditev odnosov

Slovenija gostila 2. trening druge generacije Cecra trenerjev v okviru držav EUFRASA.

V zadnjem tednu marca je v Novem mestu potekal drugi od treh seminarjev druge generacije Cecra trenerjev v okviru držav EUFRAS. Treninga se je udeležilo 11 udeležencev iz šestih držav (Estonije, Litve, Belgije, Hrvaške, Grčije in Slovenije), ki so se skupaj s trenerjema Olivijo Hartmann (Švica) in Thomasom Fisel (Nemčija) poglabljali in spoznavali z vsebinami Cecra modula 2: Komunikacija in graditev odnosov v svetovalnem delu.

Ob izredno aktivnem, pozitivnem, povezovalnem in kreativnem načinu vodenja trenerjev so spoznavali in aktivno preizkusili veliko različnih pristopov in metod izredno pomembnih za svetovalno delo, odnose s kmeti (strankami). V drugem delu tedna so se tudi sami preizkusili v pripravi in izvedbi krajše delavnice in bili drug drugemu evalvatorji. V učnem okolju so trenirali na lastnih napakah in napak drugih in skušali le z idejami, brez kritik podati predloge za izboljšave. Izobraževanje je bilo izredno uporabnostno in praktično naravnano.

Udeleženci so redke proste trenutke izkoristili tudi za neformalna druženja, izmenjave idej in povezovanje. V neformalnem delu so imeli tudi prijeten in dobro voden ogled Novega mesta, ki sta ga izvedli dijakinji Srednje šole za gostinstvo in turizem iz Novega mesta. V sredo zvečer so se odpeljali na Trško goro nad Novim mestom, kjer so se v vinski kleti Centra biotehnike in turizma Grma Novo mesto razvajali ob tipični slovenski hrani, na kratko prisluhnili predstavitvi Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Srednješolskega centra biotehnike in turizma, ki sta ga pripravila direktorja obeh omenjenih inštitucij Janez Pirc in Anton Hrovat. Z Antonom Jagodic, vodjo Sektorja za kmetijsko svetovanje in koordinatorjem izvajanja javne službe kmetijskega svetovanja, so spoznali nekaj posebnosti in znanih oseb Slovenije.

Slovenija in KGZS se je izkazala kot izredno dobra gostiteljica in organizatorka treninga ter na udeležence pustila izredno pozitiven vtis, poln zadovoljstva. Naslednje srečanje bo predvidoma septembra v Latviji.

Nazaj

Prihajajoči dogodki