Knjiga, ki je lahko lepo darilo - Začimbe in dišavnice, slovenski kulinarični vodnik

Knjiga, ki je lahko lepo darilo - Začimbe in dišavnice, slovenski kulinarični vodnik

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Sporočila za javnost, Predelava živil živalskega izvora, Predelava živil rastlinskega izvora, Predelava surovin neživalskega izvora, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti  | 
Knjiga, ki je lahko lepo darilo - Začimbe in dišavnice, slovenski kulinarični vodnik

Knjiga Začimbe in dišavnice – slovenski kulinarični vodnik je delo svetovalcev za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti, ki delujejo v javni službi kmetijskega svetovanja pri Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije. V njej je na  144 straneh predstavljenih enaintrideset začimb in dišavnic, ki jih tradicionalno uporabljamo v slovenski kulinariki, gospodinjstvu in domači lekarni. Gre za učbenik življenja, ki bo dragoceno branje za vsakogar, ki se ljubiteljsko ali poklicno ukvarja z vzgojo rastlin in kuhanjem. 

Ključne besede: knjiga, založba, Didakta, začimbe in dišavnice, dopolnilne dejavnosti

Konec novembra jo je v sodelovanju s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije izdala založba Didakta. »Vesel in ponosen sem, da je knjiga priromala v naše uredništvo. Zakaj? V njej sem odkril in obudil celo vrsto zanimivosti. Knjigo bogati naša tradicionalna slovenska kuhinja; ko jo odpreš, obnoviš stvari, ki si jih že pozabil. Čestitke vsem, ki ste sodelovali pri njenem nastajanju!« je ob izidu knjige povedal direktor založbe Didakta Rudi Zaman.

Izkoristite možnost ugodnega nakupa

Knjigo, ki se je novembra predstavljala na 38. slovenskem knjižnem sejmu, lahko do 31. januarja 2023 kupite s sejemskim popustom na spletni strani www.didakta.si; pri nakupu knjige v polje koda kupona vnesite kodo: KGZS5 in njena cena se zniža na 19,99 EUR.

»Prvotno smo načrtovali pripravo manjše knjižice, a sta zanimiva tematika in navdušen odziv sodelujočih strokovnjakov botrovala odločitvi, da naredimo knjigo. Takšno pravo, lepo in bleščečo, ki vabi tudi s svojo zunanjostjo. Knjigo, ki je lahko lepo darilo. Nastala je vsebinsko in slikovno bogata knjiga, ki zažari in očara tudi ljubitelje lepega,« razlaga vodja službe za dopolnilne dejavnosti in družbene storitve na podeželju pri KGZS Andrejka Krt.

A vrednost knjige se ne konča s tem, da jo kupimo in okrasi naše knjižne police, temveč jo ponovno odkrivamo vsakič, ko jo primemo v roke ter se zatopimo v njeno vsebino. Naj vam knjiga Začimbe in dišavnice v domove prinese delček lepega in navduši z vsebino.

 

 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki