Kmetje bodo šli na ulico

Kmetje bodo šli na ulico

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost, Gozdarstvo in lovstvo  | 
Vse več je napadov zveri na živali

Vse več je napadov zveri na živali

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) zaradi neodzivnosti države pri upravljanju z zvermi pripravlja protest v Ljubljani

KGZS že nekaj časa opozarja na težave, ki jih imajo kmetje pri svojem delu zaradi škod, ki jih povzročajo zveri. Teh je v zadnjem času vse več, zato je kmetovanje ponekod vse težje, strah pred zvermi pa narašča tudi med prebivalci podeželja. Zadnji dogodki v zvezi z (ne)upravljanjem zveri žal potrjujejo črnoglede napovedi, da se bo položaj na podeželju samo še poslabšal, saj so napadi zveri na živali vse pogostejši. Na to je KGZS s protestnim pismom opozoril tudi najpomembnejše organe države, a odgovora ni bilo.

Ker se na pozive kmetov nihče ne odzove,  je Svet KGZS na včerajšnji seji sklenil, da zbornica začne z aktivnostmi za pripravo protesta v Ljubljani. Na njem bodo opozorili na nevzdržne razmere in predstavili zahteve zbornice do vlade za ureditev težav, ki jih imajo prebivalci podeželja z zvermi. Člani Sveta KGZS so povabili tudi vse druge kmetijske nevladne organizacije in civilne pobude, da se jim pridružijo pri pripravi protesta.

KGZS je o začetku priprav na protest danes obvestila tudi predsednika vlade in pristojni ministrstvi ter jih pozvala k takojšnjemu izvajanju ukrepov, ki bodo prebivalcem na ogroženih območjih zagotovili varnost bivanja in pridelave hrane.

Nazaj

Prihajajoči dogodki