Kmetje bodo šli na ulico

Kmetje bodo šli na ulico

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost, Gozdarstvo in lovstvo  | 
Vse več je napadov zveri na živali

Vse več je napadov zveri na živali

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) zaradi neodzivnosti države pri upravljanju z zvermi pripravlja protest v Ljubljani

KGZS že nekaj časa opozarja na težave, ki jih imajo kmetje pri svojem delu zaradi škod, ki jih povzročajo zveri. Teh je v zadnjem času vse več, zato je kmetovanje ponekod vse težje, strah pred zvermi pa narašča tudi med prebivalci podeželja. Zadnji dogodki v zvezi z (ne)upravljanjem zveri žal potrjujejo črnoglede napovedi, da se bo položaj na podeželju samo še poslabšal, saj so napadi zveri na živali vse pogostejši. Na to je KGZS s protestnim pismom opozoril tudi najpomembnejše organe države, a odgovora ni bilo.

Ker se na pozive kmetov nihče ne odzove,  je Svet KGZS na včerajšnji seji sklenil, da zbornica začne z aktivnostmi za pripravo protesta v Ljubljani. Na njem bodo opozorili na nevzdržne razmere in predstavili zahteve zbornice do vlade za ureditev težav, ki jih imajo prebivalci podeželja z zvermi. Člani Sveta KGZS so povabili tudi vse druge kmetijske nevladne organizacije in civilne pobude, da se jim pridružijo pri pripravi protesta.

KGZS je o začetku priprav na protest danes obvestila tudi predsednika vlade in pristojni ministrstvi ter jih pozvala k takojšnjemu izvajanju ukrepov, ki bodo prebivalcem na ogroženih območjih zagotovili varnost bivanja in pridelave hrane.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo

Vabilo na demonstracijski projekt - poljedelstvo

15. 03. 2024 ob 08:00

KGZS Zavod Murska Sobota

Objavljamo vabilo za brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse »PREPOZNAVANJE RAZLIČNIH TIPOV TAL, NJIHOVIH ZNAČILNOSTI IN PRILAGAJANJE KMETIJSKIH KULTUR TER RAZLIČNIH TEHNOLOGIJ NA POTREBE POSAMEZNIH KMETIJ«