Kmetijstvo v krizi - kako naprej?

Kmetijstvo v krizi - kako naprej?

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Delo organov KGZS, Živinoreja, Rastlinska pridelava, Gozdarstvo in lovstvo, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Kmetijstvo v krizi - kako naprej?

Slovenska tiskovna agencija (STA) pod okriljem STA kluba organizira spletno razpravo z naslovom "Kmetijstvo v krizi - kako naprej?", ki bo jutri, 29. aprila, ob 9. uri. Razpravo bodo tudi prenašali v živo na povezavi https://vzivo.sta.si/

Ključne besede: kriza, kmetijstvo

Pandemija novega koronavirusa vpliva na vsa področja življenja in na večino gospodarskih panog, na preizkušnji pa je tudi kmetijstvo. Prekinitve nekaterih kanalov prodaje, težje zmožnosti plačevanja prispevkov in kreditov, nihanja cen in pomanjkanje sezonskih delavcev, so le nekateri izzivi, s katerimi se sooča slovensko kmetijstvo.

Kakšna je in bo pomoč v času korona krize, kakšne spremembe programa podeželja se obetajo in kako povečati samooskrbo, bodo teme pogovora, v katerem bodo sodelovali:

- dr. Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,
- Branko Ravnik, direktor Kmetijsko gozdarske zbornica Slovenije in 
- Mitja Vodnjov, direktor Kmetijsko gozdarske zadruge Škofja Loka.

Pogovor bo vodila Martina Kolenc Novak, STA.

Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju!

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Izobraževanje

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

06. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri