Kmetijstvo rabi posebno pozornost

Kmetijstvo rabi posebno pozornost

Sporočila za javnost, Gospodarjenje  | 
Tudi letos se je na sejmu zbralo veliko ljudi

Tudi letos se je na sejmu zbralo veliko ljudi

Že 23. spomladanski kmetijsko-obrtni sejem v Komendi

Na uradnem odprtju tradicionalnega spomladanskega sejma, ki je bila danes v Komendi, je bil prisoten tudi predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič. V uvodnem pozdravu je opozoril prisotne politike (odprtja sejma sta se namreč udeležila tudi ministra Zdravko Počivalšek in Karl Erjavec), da je kmetijstvo sicer del gospodarstva, vendar rabi posebno pozornost.

»Dejstvo je, da je hrana danes razvrednotena, zato bi morali bolj ceniti doma pridelano hrano in ljudi, ki to hrano pridelujejo. Oblast mora poskrbeti, da se bo kmetijstvo obdržalo, da bodo kmetje bolj cenjeni, kajti le tako bomo lahko ohranili slovensko podeželje,« je še dodal Zupančič.

Seja območne enota Ljubljana

Še pred odprtjem sejma so se sestali tudi člani KGZS – Območne enote Ljubljana, ki so razpravljali o spremembah prihodnje Skupne kmetijske politike in o težavah kmetijstva na območju Ljubljane. Na seji je poleg direktorja KGZS Branka Ravnika sodeloval tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan, ki je predstavil želje in cilje ministrstva glede sprememb Skupne kmetijske politike ter težave, s katerimi se srečujejo na ministrstvu pri usklajevanju različnih interesov (tako Bruslja kot tudi kmetov). Predsednik KGZS – Območne enote Ljubljana Janez Beja pa je ministra opozoril, da si bomo varnost države lahko zagotovili le s lastno pridelavo hrane in čim manjšo odvisnost od uvoza.

Člani sveta območne enote so se kasneje udeležili  uradnega odprta sejma in si ogledali razstavni program.

Nazaj

Prihajajoči dogodki