Kmeticam ob prazniku

Kmeticam ob prazniku

Sporočila za javnost  | 
Kmeticam ob prazniku

Vsem kmeticam ob njihovem prazniku iskreno čestitamo!

Organizacija združenih narodov (OZN) od leta 2008 naprej 15. oktobra obeležuje svetovni dan kmetic, s katerim priznava ključno vlogo in prispevek kmetic in podeželskih žensk pri krepitvi razvoja kmetijstva in podeželja, izboljšanju zanesljive preskrbe s hrano in izkoreninjenju revščine na podeželju. 

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije si že vrsto let prizadeva za izboljšanje položaja kmetic. Položaj kmetic še vedno ni zadovoljivo rešen, saj se njeni vlogi na podeželju še vedno daje premajhen pomen. Premalo se namreč ceni trud, ki ga kmetice vlagajo v razvoj podeželja in celotne družbe.

Delo žensk na podeželju je velikega pomena za napredek in izboljšanje življenjskih pogojev na podeželju ter za priznavanje vloge kmetic pri ohranjanju družinskih vrednot in izboljšanju gmotnega položaja kmetij.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri