KGZS obiskala delegacija s Češke

KGZS obiskala delegacija s Češke

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost  | 
KGZS obiskala delegacija s Češke

Predstavniki Kmetijskega združenja Češke republike (Zemědělský svaz České republiky) so četrtek obiskali Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije (KGZS).  

Ključne besede: KGZS, češka delegacija, socialni dialog,

Predstavniki Kmetijskega združenja Češke republike: predsednik Pýcha, direktor Jan Ulrich in menedžerka Lenka Šímová, so se seznanili z organizacijsko strukturo zbornice, zanimalo jih je, kako deluje Javna služba kmetijskega svetovanja in kakšen je siceršnji položaj zbornice v oblikovanju slovenske kmetijske politike. Prav tako so želeli vedeti, kako potekata socialni dialog in zaposlovanje ter izobraževanje v kmetijstvu.

S strani češke delegacije pa je bilo podanih nekaj informacij o njihovem kmetijstvu. Letno oddajo 30.000 zbirnih vlog za 3,5 milijona hektarjev kmetijskih zemljišč, kar pove, da je povprečna velikost kmetije oziroma kmetijskega obrata več 110 hektarjev. In aktualno vprašanje v povezavi z gnojenjem: v nitratni direktivi imajo 50 odstotkov kmetijskih zemljišč, ostale površine pa nimajo omejitev. 

Po srečanju na zbornici je delegacija obiskala Kmetijo Jarc v Voklem pri Šenčurju, ki je letos odprla najsodobnejšo kisarno.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja

30. 01. 2023 ob 08:00

KGZ Ptuj

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.