KGZS obiskala delegacija s Češke

KGZS obiskala delegacija s Češke

Delo organov KGZS, Sporočila za javnost  | 
KGZS obiskala delegacija s Češke

Predstavniki Kmetijskega združenja Češke republike (Zemědělský svaz České republiky) so četrtek obiskali Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije (KGZS).  

Ključne besede: KGZS, češka delegacija, socialni dialog,

Predstavniki Kmetijskega združenja Češke republike: predsednik Pýcha, direktor Jan Ulrich in menedžerka Lenka Šímová, so se seznanili z organizacijsko strukturo zbornice, zanimalo jih je, kako deluje Javna služba kmetijskega svetovanja in kakšen je siceršnji položaj zbornice v oblikovanju slovenske kmetijske politike. Prav tako so želeli vedeti, kako potekata socialni dialog in zaposlovanje ter izobraževanje v kmetijstvu.

S strani češke delegacije pa je bilo podanih nekaj informacij o njihovem kmetijstvu. Letno oddajo 30.000 zbirnih vlog za 3,5 milijona hektarjev kmetijskih zemljišč, kar pove, da je povprečna velikost kmetije oziroma kmetijskega obrata več 110 hektarjev. In aktualno vprašanje v povezavi z gnojenjem: v nitratni direktivi imajo 50 odstotkov kmetijskih zemljišč, ostale površine pa nimajo omejitev. 

Po srečanju na zbornici je delegacija obiskala Kmetijo Jarc v Voklem pri Šenčurju, ki je letos odprla najsodobnejšo kisarno.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Dopolnilne dejavnosti , Trženje in promocija

Vabilo na strokovno srečanje v perutninarstvu

12. 10. 2022 ob 08:30

Območje KGZS Zavoda Ptuj

Vabimo vas na strokovno srečanje s področja zootehnika - perutninarstvo, ki je organizirano v okviru podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja PRP Slovenije 2014-2022.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri