Kakšen bo krompir v prihodnje?

Kakšen bo krompir v prihodnje?

Poljedelstvo, Rastlinska pridelava  | 
Kakšen bo krompir v prihodnje?

Prispevajte k razvoju odpornih sort krompirja

Ključne besede: krompir

Projekt ADAPT, ki ga financira program EU za raziskave in inovacije Obzorje 2020, se osredotoča na razvoj novih strategij, s katerimi bo krompir moč prilagoditi na zahtevne podnebne razmere v prihodnosti. Zaznavanje podnebnih sprememb in razumevanje potreb pridelovalcev krompirja so temeljnega pomena za raziskovalce, industrijske partnerje in žlahtnitelje, vključene v projekt ADAPT.

Pomagajte raziskovalcem z izpolnitvijo spletne ankete ADAPT (<15 minut)!

ADAPT - Razvoj krompirja, odpornega na več stresov: Vabljeni ste, da prispevate k razvoju sort krompirja, odpornih na več stresov. Posredujte svoje izkušnje in potrebe v povezavi s podnebnimi spremembami in uporabo prilagojenih vrst krompirja raziskovalcem in žlahtniteljem, ki sodelujejo v projektu ADAPT.

 Anketa je  na POVEZAVI

Vaši odgovori bodo raziskovalcem pomagali razumeti lokalne potrebe in omejitve pri izbiri sort krompirja v časih, ko se število in intenzivnost abiotskih stresov zaradi podnebnih sprememb povečuje. Vnaprej hvala za vaš prispevek!

Več o projektu na spletni stran ADAPT ali Twitter naslov @eu_ADAPT.

Slovenski partner je Nacionalni inštitut za biologijo, na projetu pa dela prof. dr. Kristina Gruden, kristina.gruden@nib.si

 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki