Kako spodbuditi bolj trajnostne proizvodnje in potrošnje

Kako spodbuditi bolj trajnostne proizvodnje in potrošnje

Trženje in promocija  | 
Kako spodbuditi bolj trajnostne proizvodnje in potrošnje

Evropska komisija je začela javno posvetovanje o tem, kako lahko promocijska politika poveča svoj prispevek k spodbujanju bolj trajnostne proizvodnje in potrošnje ter bolj uravnotežene prehrane v skladu s strategijami Evropske komisije od vil do vilic in biotsko raznovrstnostjo ter načrtom Evropa za boj proti raku.

Svoj prispevek v javnem posvetovanju lahko podajo vsi državljani, predvsem pa za odziv naprošajo organizacije, ki predstavljajo kmetijski sektor, organizacije proizvajalcev; organizacije iz živilskopredelovalnega sektorja, nacionalne organizacije, ipd.

Posvetovalno obdobje traja od 31. marca do 23. junija 2021.

Rezultati tega posvetovanja bodo služili tudi pripravi novega zakonodajnega predloga Uredbe Sveta za promocijo kmetijskih proizvodov.

Več na:

https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12782-Information-and-promotion-measures-for-agricultural-and-food-products-in-the-internal-market-and-in-non-EU-countries/public-consultation

Vabljeni k oddaji vaših prispevkov!

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Govedoreja , Živinoreja , Živinoreja , Živinoreja

Vabljeni Dan odprtih vrat OC Preska

30. 03. 2023 ob 09:00

OC Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode

Vabljeni na dan odprtih vrat OC Preska, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 9.00 na Osemenjevalnem centru Preska, Cesta v Bonovec 1, Medvode.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.