Kako preveriti, ali so podatki v odločbi FURS pravilni?

Kako preveriti, ali so podatki v odločbi FURS pravilni?

Zbornica svetuje, Ekonomika in davki, Obvestila za javnost, Kmetijstvo, Gospodarjenje  | 
Kako preveriti, ali so podatki v odločbi FURS pravilni?

V petek smo vas že seznanili z rešitvami, ki jih je zaradi napačni vhodnih podatkov v zvezi z izračunom obveznosti iz kmetijstva predlagal FURS. Želimo vam ponovno tehnično predstaviti vsa navodila, da boste lahko čim bolj učinkovito zaščitili svoja upravičenja.

Ključne besede: Gozdne ceste, FURS, davek

Na spletni strani e-davki v zgornjem desnem kotu (v rubriko »Išči«) vpišite davčno številko posameznega zavezanca in pritisnete Enter (ne  prijava). Če boste preverjali podatke za več zavezancev, je nujno, da se pred vnosom davčne številke vedno vrnete na začetno stran.

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/OpenPortal/CommonPages/Opdynp/PageA.aspx

Ko vtipkate davčno številko, se vam odpre spletna stran, ki je naslovljena s »Pogosta vprašanja«. Osebnih podatkov, vezanih na osebo s konkretno davčno številko, ne vidite, zapisana je zgolj davčna številka.

Pod rumenim poljem imate nekaj alinej, ki imajo na začetku oznako +. Izberete drugo alinejo z naslovom »Izdaja nove odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva z leto 2021 (zaradi napake izračuna KD gozdnih zemljišč pri določenih parcelah)«. Kliknete nanjo (ali oznako +) in dobite podatek o tem, ali vam bo izdana nova odločba ali ne.

V primeru, da vam BO izdana nova odločba, je zapis naslednji:

»Izračun KD v izdani odločbi o odmeri obveznosti iz kmetijstva NI pravilen, zato vam bo izdana nova odločba«.

V primeru, da vam nova odločba NE bo izdana, je zapis naslednji:

»Izračun KD je v izdani odločbi o odmeri obveznosti iz kmetijstva pravilen oz. niste prejeli odločbe iz kmetijstva za leto 2021; nova odločba vam ne bo izdana«.

Vložitev morebitne pritožbe

V kolikor ste po preveritvi ugotovili, da je vaš izračun višine KD glede na trditve FURS pravilen, vendar kljub temu želite vložiti pritožbo, vas opozarjamo, da je to možno storiti  najkasneje do ponedeljka, 6. junija 2022. Torej, morebitno pritožbo zoper odločbo o odmeri obveznostih iz kmetijstva za leto 2021 pošljete na naslov FURS najkasneje do 6. junija 2022.

Nazaj

Prihajajoči dogodki