Kako povečati prepoznavnost ponudb slovenskih kmetij

Kako povečati prepoznavnost ponudb slovenskih kmetij

Storitvene dejavnosti, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti  | 
Kako povečati prepoznavnost ponudb slovenskih kmetij

Vabilo na okroglo mizo Izzivi slovenskih kmetij z vidika večje prepoznavnosti njihove ponudbe, ki bo v petek, 17. maja, ob 10. uri v Minoritskem samostanu na Ptuju

Slovenija je v tem skupnem evropskem prostoru prepoznavna po svoji raznolikosti in pestrosti v geografskem, kulturnem in kmetijsko-pridelovalnem področju. Na ozemeljsko majhnem prostoru je zelo bogata v ohranjanju tradicije in posebnosti v kulinariki. Vse te posebnosti imajo ključno vlogo tudi pri zagotavljanju prehranske varnosti, vitalnosti ljudi in podeželja, dolgoživosti družbe in socioekonomske vzdržnosti.

Na okrogli mizi bomo v besedi prehodili pot razvoja dobrot slovenskih kmetij in se ustavili na današnji že 30. razstavi, ki ponazarja mesto vrhunskih izdelkov ocenjenih s bronastim, srebrnim in zlatim priznanjem. Jubilejni dogodek je hkrati tudi pravi čas, da nam naniza želje in potrebe, kako naprej. Kako nekaj, kar je že dobro zgrajeno in med deležniki ter potrošniki dobro sprejeto, še nadgraditi in dodati novo dodano vrednost.

Na  okrogli mizi nam bodo spregovorili:

  • Cvetko Zupančič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije
  • Tadeja Kvas Majer, Direktorat za hrano in ribištvo, MKGP
  • Peter Pribožič, predsednik organizacijskega odbora DSK
  • Barbara Petrič, kmetija Petrič
  • Marjan Podgrajšek, ekološka kmetija Podgrajšek

Povezovalka okrogle mize bo Andreja Krt Stopar, vodja javne službe kmetijskega svetovanja za DDK in družbene storitve pri KGZS.

Po zaključku strokovnega posveta vas vljudno vabimo na ogled razstave Dobrot slovenskih kmetij in slovesno odprtje 30. državne razstave Dobrote slovenskih kmetij s pričetkom ob 12. uri.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!