Kako do zaščitnih mask

Kako do zaščitnih mask

JSKS, Zbornica svetuje, Gospodarjenje  | 
Kako do zaščitnih mask

Nujno za zajezitev korona virusa je, da se vsi držimo navodil vlade in upoštevamo ukrepe. Tako od včeraj dalje velja ukrep, da je vstop v zaprte javne prostore, kot so trgovine, pošte, bencinski servisi, in podobno, nujno nošenje mask in rokavic.

Ključne besede: Prodaja, koronavirus, zaščita

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije smo se glede potrebe po maskah za opravljanje predelave in prodaje v kmetijski dejavnosti obrnili na pristojno ministrstvo in Podporni Štab Civilne zaščite RS. Sporočili so nam, da je trenutno zaščitne opreme komaj dovolj za potrebe zdravstva, zato jih gospodarskim subjektom ne morejo dodeljevati.

Ministrstvo za notranje zadeve zagotavlja, da bodo zaščitna sredstva na razpolago kmalu. Informacija glede dobave zaščitnih sredstev bo objavljena tudi na naši spletni strani.

Ker zaščitnih sredstev trenutno primanjkuje jih lahko nadomestimo s šali, rutami ali drugim blagom. Glede na izredne ukrepe Vlade RS v času epidemije velja, da je pri gibanju in zadrževanju na zaprtem javnem kraju, kjer se izvajajo storitve, med katere sodijo tudi kmetijska neposredna prodaja, prodaja hrane za živali, kmetijske trgovine, klavnice, črpalke, banke, servisi kmetijske in gozdarske mehanizacije, ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb, obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela ter zaščitnih rokavic. Pomembno je, da je tkanina gosta in po možnosti bombažna.

Masko si lahko zašijete tudi sami, pred dnevi so podrobna navodila kako doma sešiti masko objavili na UKC Ljubljana. Najdete jih na povezavi tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki