Izšla je knjiga: Začimbe in dišavnice – slovenski kulinarični vodnik

Izšla je knjiga: Začimbe in dišavnice – slovenski kulinarični vodnik

JSKS, Zbornica svetuje, Sporočila za javnost, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti, Obvestila za javnost, Dopolnilne dejavnosti, Izobraževanja, Dopolnilne dejavnosti  | 
Izšla je knjiga: Začimbe in dišavnice – slovenski kulinarični vodnik

Pa jo imamo, našo dolgo pričakovano knjigo Začimbe in dišavnice – slovenski kulinarični vodnik. V njej je raznolikost Slovenije opisana skozi zgodbe zelišč, ki jih lahko uporabljamo kot začimbe in dišavnice pri pripravi vsakdanjih ter prazničnih jedi, različnih gospodinjskih opravilih in kot domača zdravila. Gre za priročnik in knjigo receptov jedi kmečkega vsakdana in praznikov.

Ključne besede: knjiga, Začimbe in dišavnice, kulinarika, kmetijstvo, dopolnilne dejavnosti

V času 28. Slovenskega knjižnega sejma, ki poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 22. do 27. novembra 2022, ter na e-knjižnem sejmu do 4. decembra 2022, jo je možno kupiti na razstavnem prostoru založbe Didakta po sejemski ceni TUKAJ. Vstop na sejem je brezplačen.

Knjiga je rezultat dela številnih posameznikov: svetovalcev javne službe kmetijskega svetovanja za področje dopolnilnih dejavnosti na kmetiji in kmečke družine ter njihovega sodelovanja z ženskami, ki živijo in delajo na slovenskih kmetijah, fotografov, oblikovalcev, urednikov, lektorjev in drugih, ki so vsak po svoje prispevali, da je knjiga zaživela. Nastala je s sodelovanjem ljudi za ljudi z željo in v spodbudo raziskovalnega duha posameznikov, ki ljubiteljsko ali poklicno gojijo začimbe in dišavnice. V njej je zajetih enaintrideset tradicionalnih slovenskih začimb in dišavnic, ki so vsebinsko in slikovno bogato predstavljene.

Knjigo je izdala Založba Didakta v soizdajateljstvu s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo , Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo , Sadjarstvo , Dopolnilne dejavnosti , Izobraževanje

VABILO NA DEMONSTRACIJSKI PROJEKT - SENZORIČNA OCENA SADNIH/ZELENJAVNIH IZDELKOV

09. 02. 2023 ob 08:00

KGZ Celje

Vabimo vas na praktično delavnico z naslovom: »Izvedba demonstracijskega projekta - Senzorična ocena sadnih/zelenjavnih izdelkov«, ki bo organizirana v okviru Programa razvoja podeželja, podukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja. 

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.