Izšel je nov katalog turističnih kmetij v Sloveniji

Izšel je nov katalog turističnih kmetij v Sloveniji

Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Turizem, Gospodarjenje  | 
Izšel je nov katalog turističnih kmetij v Sloveniji

"Ključna prednost doživetij na kmetiji je velika varnost za zdravje gosta," pravi strokovna sodelavka za področje turizma na kmetijah Renata Kosi s KGZS-Zavoda Celje.

Tako je izdaja letošnje publikacije Turistične kmetije v Sloveniji, v tiskani in digitalni obliki, težko pričakovana in zelo dobrodošla. Prinaša upanje in je odličen pripomoček za načrtovanje obiskov slovenskega podeželja, ki ga vse bolj cenimo in pogrešamo.

Ključne besede: ZTKS, turizem na kmetiji, katalog, turistične kmetije, Slovenija

Slovenska turistična organizacija in Združenje turističnih kmetij Slovenije predstavljata že enajsto izdajo publikacije Turistične kmetije v Sloveniji v tiskani in digitalni obliki. V njej je predstavljena ponudba 140 turističnih kmetij, ter ključni razlogi za obisk in počitnikovanje na slovenskem podeželju.

Vsebina publikacije predstavlja in vabi k raziskovanju raznolikosti slovenskih regij, ki jo ponuja slovensko podeželje. Izhaja iz neokrnjene narave, tradicije, gostoljubja in okušanja hišnih dobrot iz svežih sestavin, pridelanih na kmetiji, ter odličnih možnosti za aktivno in zdravo preživljanje prostega časa. Ob tem podrobneje predstavlja skupno 140 turističnih kmetij z nastanitvijo, izletniških kmetij, vinotočev in osmic.

Kontaktni podatki posameznih ponudnikov obiskovalcem omogočajo neposredni stik z gostitelji, predstavitev raznolikih slovenskih regij pa navdihe, ki vabijo tako k daljšim počitnicam na podeželju, kot tudi h krajšim oddihom v naravi.

Direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak ob posodobljeni izdaji publikacije poudarja: »Turistične kmetije igrajo pomembno vlogo pri uresničevanju usmeritve Slovenije v zeleni in trajnostni turizem, saj turistom ponujajo nemnožični, zdrav in aktivni oddih, tesno povezan z naravo in ponudbo lokalno pridelane hrane. Prav to so tudi elementi, za katere napovedujejo, da bodo za goste po krizi še pomembnejši. Naj bo publikacija vir novih navdihov za varna in zdrava doživetja ter počitnikovanje v Sloveniji v času, ko bo to zopet mogoče.« 

»Turistične kmetije so pomemben in nepogrešljiv del turistične ponudbe v Sloveniji, saj resnično ohranjajo tradicijo in značilne lokalne in hišne jedi in pijače ter skrbijo za obdelanost podeželja. Veseli smo, da smo prepoznavni tako doma kot po celem svetu, saj svoje delo opravljamo s srcem ter v sozvočju z naravo,« pravi predsednik Združenja turističnih kmetij Slovenije Matija Vimpolšek.

»Ključna prednost doživetij na kmetijah je velika varnost za zdravje gosta. Zaradi manjših kapacitet je število gostov manjše kot pri drugih ponudnikih, večina hrane, ki jo ponudijo, pa je pridelana na kmetijah. Veseli nas, da se je kljub intenzivni digitalizaciji povečal interes kmetij za predstavitev v novem katalogu, saj je na novo predstavljenih  31 kmetij,« dodaja strokovna sodelavka za področje turizma na kmetijah na KGZS Zavodu Celje Renata Kosi.

Slovenska turistična organizacija in Združenje turističnih kmetij, katerih uspešno sodelovanje poteka že več kot dvajset let, sta ob sodelovanju s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije ter Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, publikacijo v tiskani in digitalni obliki izdala v slovenskem, angleškem, nemškem, italijanskem, francoskem in hrvaškem jeziku.

Brezplačen tiskan izvod publikacije lahko potencialni gostje iz Slovenije in tujine naročijo na e-naslovu ztks@siol.net ali preko spletne naročilnice, TUKAJ.  

Publikacija bo na voljo tudi v vseh večjih turistično informacijski centrih po Sloveniji in predstavništvih Slovenske turistične organizacije v tujini. Ob ponovnem zagonu promocijskih dogodkov v živo, na vseh pomembnejših sejemskih nastopih in turističnih borzah po svetu.

Publikacijo v digitalni obliki lahko prelistate TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki