Inovacije v mediteranski prehrani

Inovacije v mediteranski prehrani

Dopolnilne dejavnosti  | 
Inovacije v mediteranski prehrani

K prijavi na razpis vabimo vse, ki ste razvili ali razvijate inovativen izdelek (živilo, pijačo, izdelek, storitev, postopek itd.), povezan z mediteransko prehrano

Projekt Interreg MED - MD.net  se sooča z izzivom spodbujanja poslovnih priložnosti na področju mediteranske prehrane. Cilj projekta je okrepiti izvajanje Konvencije UNESCO 2013.08, ki priznava mediteransko prehrano kot nesnovno kulturno dediščino. Mediteranska prehrana je v skladu s konvencijo razumljena kot zbir znanj, usposobljenosti, ritualov, simbolov in kulturnih značilnosti pri pridelavi, predelavi ter uživanju mediteranske hrane.

V okviru razpisa želimo spodbuditi razvoj inovativnih tržnih izdelkov na področju mediteranske prehrane z namenom prepoznavanja mediteranske prehrane kot priložnosti za pametno ekonomsko rast.

K prijavi na natečaj vabimo vse, ki ste razvili ali razvijate inovativen produkt (živilo, pijačo, izdelek, storitev, postopek itd.), ki je povezan z mediteransko prehrano in ga želite predstaviti širši javnosti ter pridobiti dodatna sredstva za razvoj vašega izdelka/storitve.

Strokovna komisija bo med prijavljenimi projekti izbrala 5 najboljših izdelkov/storitev, ki bodo prejeli nadaljnjo podporo v višini 2.000 € za dokončni razvoj izdelka/storitve. Izbrani prijavitelji bodo lahko izbirali med pokritjem stroškov marketinga, proizvodnje, razvoja blagovne znamke, promocije, skupinskega financiranja, nakupa potrošnega materiala, nakupa sestavin, podporo internacionalizaciji ali drugih storitev v dogovoru z razpisovalcem.

Dve najbolj perspektivni ideji se bosta udeležili zimske šole, ki jo organizirajo partnerji projekta MD.net ter skupaj v sodelovanju z drugimi inovativnimi idejami tekmovale za dodatno nagrado v višini  7.500 €, ki jo bo razpisal vodja projekta. Vsi razviti izdelki, ne glede na izbor, bodo v letu 2021 prejeli zaščiteno blagovno znamko MD.net in bodo tudi predstavljeni v promocijski brošuri.

Pogoj za sodelovanje na natečaju je udeležba na eni izmed DELAVNIC S PODROČJA INOVACIJ IN MEDITERANSKE PREHRANE.

Delavnic se lahko udeleži vsak, ki ga zanimajo inovacije, mediteranska prehrana ter razvoj inovativnih idej.
Delavnice bodo potekale v dveh slovenskih mestih:
Izola, Fakulteta za vede o zdravju (7. september 2020)
Ljubljana, GZS (10. september 2020)
Udeležba na delavnici je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava.
Na delavnico se  prijavite z izpolnitvijo prijavnega obrazca, ki ga odprete s klikom na lokacijo, kjer se želite udeležiti delavnice.

Rok prijave na natečaj: 30. september 2020.

Razpis – nagradni natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane

Razpisni pogoji

Prijavni obrazec

Nazaj

Prihajajoči dogodki