Inovacije v mediteranski prehrani

Inovacije v mediteranski prehrani

Dopolnilne dejavnosti  | 
Inovacije v mediteranski prehrani

K prijavi na razpis vabimo vse, ki ste razvili ali razvijate inovativen izdelek (živilo, pijačo, izdelek, storitev, postopek itd.), povezan z mediteransko prehrano

Projekt Interreg MED - MD.net  se sooča z izzivom spodbujanja poslovnih priložnosti na področju mediteranske prehrane. Cilj projekta je okrepiti izvajanje Konvencije UNESCO 2013.08, ki priznava mediteransko prehrano kot nesnovno kulturno dediščino. Mediteranska prehrana je v skladu s konvencijo razumljena kot zbir znanj, usposobljenosti, ritualov, simbolov in kulturnih značilnosti pri pridelavi, predelavi ter uživanju mediteranske hrane.

V okviru razpisa želimo spodbuditi razvoj inovativnih tržnih izdelkov na področju mediteranske prehrane z namenom prepoznavanja mediteranske prehrane kot priložnosti za pametno ekonomsko rast.

K prijavi na natečaj vabimo vse, ki ste razvili ali razvijate inovativen produkt (živilo, pijačo, izdelek, storitev, postopek itd.), ki je povezan z mediteransko prehrano in ga želite predstaviti širši javnosti ter pridobiti dodatna sredstva za razvoj vašega izdelka/storitve.

Strokovna komisija bo med prijavljenimi projekti izbrala 5 najboljših izdelkov/storitev, ki bodo prejeli nadaljnjo podporo v višini 2.000 € za dokončni razvoj izdelka/storitve. Izbrani prijavitelji bodo lahko izbirali med pokritjem stroškov marketinga, proizvodnje, razvoja blagovne znamke, promocije, skupinskega financiranja, nakupa potrošnega materiala, nakupa sestavin, podporo internacionalizaciji ali drugih storitev v dogovoru z razpisovalcem.

Dve najbolj perspektivni ideji se bosta udeležili zimske šole, ki jo organizirajo partnerji projekta MD.net ter skupaj v sodelovanju z drugimi inovativnimi idejami tekmovale za dodatno nagrado v višini  7.500 €, ki jo bo razpisal vodja projekta. Vsi razviti izdelki, ne glede na izbor, bodo v letu 2021 prejeli zaščiteno blagovno znamko MD.net in bodo tudi predstavljeni v promocijski brošuri.

Pogoj za sodelovanje na natečaju je udeležba na eni izmed DELAVNIC S PODROČJA INOVACIJ IN MEDITERANSKE PREHRANE.

Delavnic se lahko udeleži vsak, ki ga zanimajo inovacije, mediteranska prehrana ter razvoj inovativnih idej.
Delavnice bodo potekale v dveh slovenskih mestih:
Izola, Fakulteta za vede o zdravju (7. september 2020)
Ljubljana, GZS (10. september 2020)
Udeležba na delavnici je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava.
Na delavnico se  prijavite z izpolnitvijo prijavnega obrazca, ki ga odprete s klikom na lokacijo, kjer se želite udeležiti delavnice.

Rok prijave na natečaj: 30. september 2020.

Razpis – nagradni natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane

Razpisni pogoji

Prijavni obrazec

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trenutno ni aktualnih vsebin! Oglejte si vse dogodke.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri