Informacija glede sezonske delovne sile

Informacija glede sezonske delovne sile

Ekološko kmetijstvo, Kmetijstvo in okolje, JSKS, Zbornica svetuje, Zelenjadarstvo, zelišča in vrtnarstvo, Sadjarstvo, Vinogradništvo in vinarstvo, Hmeljarstvo, Rastlinska pridelava, Dopolnilne dejavnosti, Gospodarjenje  | 
Informacija glede sezonske delovne sile

Sporočamo, da se zadeve glede sezonske delovne sile v kmetijstvu rešujejo. Z današnjim dnem v veljavo stopa protokol za delavce iz tujine.

Ključne besede: sezonsko delo, koronavirus

S 3. aprilom 2020 stopa v veljavo Protokol obravnave slovenskih državljanov in tujcev, ki vstopajo v RS v času epidemije COVID-19 in se uporablja tudi za delavce iz tujih držav, tako imenovano sezonsko delovno silo.

Vse tuje delavce, ki morajo ob prehodu meje ali v naprej, kadar gre za skupinski organiziran prevoz, oddati podatke - ime in priimek, rojstni datum, naslov in kjer bo v Sloveniji nastanjen - se napoti v 14-dnevno karanteno. Lokacija karantene se določi v dogovoru z lokalno skupnostjo in civilno zaščito.

Protokol najdete na povezavi TUKAJ.

Trenutno je v kmetijstvu največja potreba po tujih delavcih v hmeljarstvu. Podrobnosti glede prevoza in nastanitve ureja predsednik Združenja hmeljarjev Slovenije Janez Ivan Oset. Kontaktne podatke najdete TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo , Sadjarstvo , Vinogradništvo in vinarstvo

Vabljeni na Lombergarjeve dneve

01. 12. 2021 ob 09:00 - 03. 12. 2021 do 16:00

Zoom

Že tradicionalni tridnevni posvet bo letos brezplačen in bo potekal prek spleta

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri