Festival Dobrot slovenskih kmetij pred vrati

Festival Dobrot slovenskih kmetij pred vrati

Sporočila za javnost, Trženje in promocija, Dopolnilne dejavnosti  | 
Festival Dobrote slovenskih kmetij so predstavili (z leve proti desni) predsednik organizacijskega odbora Peter Pribožič, županja mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in direktor KGZS - Zavoda Ptuj Andrej Rebernišek.

Festival Dobrote slovenskih kmetij so predstavili (z leve proti desni) predsednik organizacijskega odbora Peter Pribožič, županja mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in direktor KGZS - Zavoda Ptuj Andrej Rebernišek.

Na novinarski konferenci v poročni dvorani Mestne občine Ptuj so danes predstavili podrobnosti letošnjega festivala Dobrot slovenskih kmetij.

Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek je poudarila, da je Ptuj s projektom Dobrot slovenskih kmetij prestolnica podeželja in daje velik poudarek kulinariki slovenskega podeželja. Mesto Ptuj s vsem zaledjem je festivalsko mesto, saj se festivali odvijajo skozi celo leto. "Veseli pa nas, da so organizatorji vztrajni in se prilagodijo vsem zahtevam ter kljub težkim razmeram dobro organizirajo prireditve," je še dodala.

Direktor KGZS - Zavoda Ptuj Andrej Rebernišek je poudaril, da so senzorična ocenjevanja skozi 32-letno zgodovino postavila temelj odlični slovenski hrani, ki jo pridelujejo in predelujejo slovenske kmetije. "Naš cilj je, da na Ptuju postavimo center odličnosti, ki bo nadaljeval s promocijo ter ponudbo slovenske hrane in bo podporno okolje za blagovno znamko Dobrot slovenskih kmetij," si je zaželel Rebernišek.  

Predsednik organizacijskega odbora 32. festivala Dobrot slovenskih kmetij Peter Pribožič je predstavil podatke letošnjega ocenjevanja Dobrot. Prijavljenih na razpis je bilo 987 izdelkov, 883 izdelkov je prejelo priznanja, ki jih bodo podelili kmetijam na letošnjem festivalu. Program festivala se začne s strokovnim posvetom v petek ob 9. uri na temo slovenske govedine, po odprtju festivala, ki bo ob 12. uri, bo v prireditvenem šotoru tudi degustacija jedi iz slovenske govedine. Celoten program prireditve je na internetni strani www.dobroteslovenskihkmetij.si.  

"V letošnjem letu smo v sodelovanju Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije v okviru projekta seneno postavili novo spletno platformo Dobrote slovenskih kmetij, ki služi promociji pridelkov in izdelkov slovenskih kmetij s kontaktnimi podatki, kje potrošnik najde stik s posamezno kmetijo. Na platformi bo objavljen tudi katalog letošnjih ocenjenih izdelkov kmetij, s fotografijami izdelkov in podatki prejemnikov priznanj," je še opozoril Pribožič.

Že 32. festival bo potekal v minoritskem samostanu, kamor vabijo od 3. do 5. septembra 2021 vsak dan med 8 in 18. uro. Tam bo okrog 30 ponudnikov na stojnicah ponujalo in prodajalo izdelke, v šotoru bo po odprtju festivala v petek degustacija jedi iz slovenske govedine. Spremljevalni program se bo odvijal na centralnem odru in pred samostanom.

Vabljeni na praznik slovenskega podeželja in slovenske hrane!

Nazaj

Prihajajoči dogodki